Ve včerejší etapě mělo v první 59členné skupině alespoň tři lidi 11 týmů, mezi nimi Elkov Kasper i Felbermayr. Po etapě tak zůstalo právě jen 11 týmů z celkového počtu 23, které mají v soutěži týmů totožný čas. Součty umístění rozhodují o postavení v průběžném hodnocení. Za vedoucím Androni a druhým Groupama-FDJ Conti byl stále na třetím místě Elkov Kasper.

Včera nejlepší z Čechů na 10. místě Michael Kukrle komentoval své výsledky z letošní sezóny, kdy mj. vyhrál oba pohárové závody: „Za výsledky stojí dobrý trénink. Hodně jsem najížděl objemy, trénoval intenzity. Po Bíteši jsem byl hodně unavený a musel jsem se z toho dostávat. Trvalo to asi týden, ale pak jsem zařadil tréninky na intenzitu a vrátil se do formy.“

A k etapě Dan Turek, který se nejvíc nadřel v prvních 25 km, kdy se jelo přes kopce a tvořil se únik, a poté v závěrečných 30 km, takže celkem v průběhu etapy vyvíjel wattový výkon ze 14 % v zóně 470 wattů a výš: Pěkný závod, skvělé počasí. Snadný únik a změna „hry“ v poslední 1,5 hodině etapy.“ 

Dnešní etapa se včerejší hodně podobala: množství kratších stoupání, celkem 6 VP, závěr 3x na krátkém okruhu s jedním 800metrový stoupáním (5 %) a cíl po sjezdu v mírném stoupavém náklonu. Pouze byla o 10 km kratší: 158 km. 

Do etapy vstupovalo 38 cyklistů, jejichž ztráta nepřesahovala 14 sekund na průběžně vedoucího Van den Berga (FDJ). Mezi nimi pětice českých: Ťoupalík, Otruba, Schlegel, Kukrle a Turek. Bárta i Neuman včera nabrali ztrátu, takže jejich odstup před dnešní etapou činil 5:49 min. 

Bojovná etapa. Několik úniků bez české účasti. Na 90. km odjel sólově Jakub Otruba. Vyhrál několik prémií. Dokázal najet víc jak minutu na pětici pronásledovatelů. A víc jak tři na peloton. Dojet byl 20 km před cílem.

Následovaly mnohočetné útoky. Posledním byl Baxe z nizozemského Metecu, který si nastoupil 2 km před cílem a v technickém dojezdu v městské zástavbě dokázal těsně odolat letícímu balíku. Adamu Ťoupalíkovi na druhém místě chyběla délka bicyklu.

Třetí dokončil průběžně vedoucí Van den Berg (Groupama-FDJ Conti).

Čas vítěze získalo dalších 45 závodníků. Mezi nimi na 8. místě Dan Turek, 12. Michael Kukrle, 22. Michal Schlegel a 38. Jakub Otruba.

Výsledky.