Po třetím a čtvrtém místě bratrů Ťoupalíků z první etapy Oberösterreich Rundfahrt UCI 2.2 nastoupil Jakub Ťoupalík v bílém dresu pro nejlepšího jezdce do 23 let. Etapa měla spíše zvlněný charakter a měřila pouze 129,5 kilometrů.

Závod se začal rozhodovat po 60 kilometrech, kdy bylo plánem týmu Elkov Kasper v nepříjemném stoupání rozjet tempo a roztrhat peloton. To se povedlo do té míry, že na čele zůstalo zhruba padesát závodníků. Na třech cílových okruzích Elkov Kasper znovu udával tempo a redukoval závodníky za sebou. V nájezdu do posledního kola pak zaútočil Jan Bárta s Polákem Budzinskim z Mazowsze a vzdálili se pelotonu na necelou minutu.

Devět kilometrů před cílem však Tomasz Budzinski ve stoupání zrychlil, Jan Bárta na něj nezvládl zareagovat a dvojice na čele se rozpadla. Tři kilometry před cílem zbytek pelotonu pohltil Jana Bártu a Budzinski měl náskok pouze 10 vteřin. Z pelotonu tři kilometry před cílem navíc zaútočil Nor Hagenes z Jumbo Visma, který se rychle dostal na čelo k Polákovi a znovu útočil. Kilometr před cílem byl pak na čele už pouze Nor s náskokem více než sto metrů, které stačily na vítězství v etapě. Ve spurtu za ním vybojoval Adam Ťoupalík čtvrté místo.

„I když z toho dnes bylo zase jen čtvrté místo, tak jsem s dnešní etapou spokojený, protože celý den náš tým dělal závod. Rozhodne zítřek. Některé týmy tady mají závodníky přímo na cílový kopec a budou se chtít prosadit stejně jako my,“ shrnul své pocity z etapy Adam Ťoupalík.

Jakub Ťoupalík vítězstvím Nora Hagenese přišel o bílý dres a posunul se na druhé místo v pořadí jezdců do 23 let.

Rozhodující pro celý závod bude poslední den, který po 133,5 km končí na vrcholu jedenáctikilometrového stoupání s převýšením 900 m.