Francouzi budou jediný národní tým s devíti jezdci na startu elitního závodu. Obhájce titulu má totiž jedno garantované místo a díky tomu budou mít početnější sestavu než ostatní favorizované výběry. Kromě Alaphilippa jsou nominováni Florian Sénéchal, Quentin Pacher, Bruno Armirail, Valentin Madouas, Rémi Cavagna, Christophe Laporte, Romain Bardet a poprvé také Pavel Sivakov. Vrchař týmu Ineos Grenadiers ještě loni reprezentoval Rusko, ale po útoku Rusů na Ukrajinu mu bylo umožněno okamžitě změnit občanství v rámci struktur UCI a už letos může reprezentovat zemi, kde vyrostl. 

Nominovaní závodníci patří k těm nejlepším ve Francii, přesto některá velké jména chybí. Především Benoit Cosnefroy, vítěz GP Québec a člen loňského vítězného celku. Cosnefroy v Kanadě ukázal, že je velmi dobré formě a teoreticky mohl nahradit Alaphilippa v pozici jedničky týmu. Jenže o účast na šampionátu kvůli příliš dlouhé cestě a složité logistice odmítl. Radši se soustředí na evropské závody závěru sezóny. 

Ani David Gaudu, který v posledních letech zaznamenal několik vynikajících výsledků v těžkých jednorázových závodech, v nominaci není. Gaudu byl nejlepším Francouzem na GP Montréal, když se dostal do rozhodujícího úniku společně s největšími favority světového šampionátu - Woutem van Aertem a Tadejem Pogačarem. Do sestavy se nevešel ani Arnaud Démare.

Hlavním lídrem proto opět bude Alaphilippe, ačkoliv prožívá snad nejhorší sezónu své kariéry. Při pádu na Lutych - Bastogne - Lutych utrpěl těžká zranění, musel vynechat Tour de France a během návratu do dobré formy na Vueltě ho zastavil další pád. Kvůli silné bolesti vykloubeného ramene musel vzdát, odletěl do Belgie a po dvou vyšetřeních mu bylo dovoleno začít trénovat. Přesto je v podstatě jisté, že nebude ve své nejlepší formě a obhájit světový titul bude nesmírně těžké.

Mezi černé koně závodu s hromadným startem budou patřit Valentin Madouas a Romain Bardet. Madouas letos zazářil třetím místem na Kolem Flander, skončil desátý na Tour de France a na konci sezóny má skvělou formu, vyhrál malou francouzskou jednorázovku Tour du Doubs a úvodní etapu právě konaného etapáku Okolo Lucemburska. Všestranný závodník Groupama - FDJ je možná největší nadějí Francouzů na zisk medaile.