Alexander Kristoff (UAE Emirates) nejlépe zvládl dojezd 21. etapy v Paříži. Našel si nejlepší místo ke spurtu a celkem jednoznačně porazil Johna Degenkolba (Trek-Segafredo) a Arnauda Démara (Groupama-FDJ). Peter Sagan (BORA-hansgrohe) tentokrát zaváhal především pozičně a do souboje o vítězství se nezapojil. 

Závěr Tour trochu zdramatizovali závodníci, kteří se pokusili v posledním okruhu uniknout pelotonu. Nejdříve to zkusil Marco Marcato (UAE Emirates). Po něm nastoupili Daniel Oss (BORA-hansgrohe) a Yves Lampaert (Quick-Step Floors). Belgický mistr sám vydržel v úniku až na cílovou rovinku na Champs Elysées, ale peloton byl rychlejší. 

Etapa samozřejmě už nijak neovlivnila celkové pořadí. Poprvé Tour de France vyhrál Velšan Geraint Thomas (Sky). Tom Dumoulin (Sunweb) navázal svým druhým místem na Giro ďItalia. Chris Froome (Sky) dokázal po vítězství na Giru skončit třetí na Tour. Je to pro něj už šesté pódiové umístění v kariéře. V historických tabulkách si pojistil páté místo mezi nejúspěšnějšími závodníky Tour de France. Lepší jsou jen pětinásobní vítězové Bernard Hinault, Eddy Merckx, Jacques Anquetil a Miguel Indurain. 

Peter Sagan si pošesté v životě došel pro zelený trikot vítěze bodovací soutěže, čímž vyrovnal rekord Erika Zabela. 

Domácí Francie získala dva dresy. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) je nejlepším vrchařem a Pierre Latour (AG2R La Mondiale) nejlepším cyklistou do 25 let. Daniel Martin (UAE Emirates) byl oceněn červenými čísly pro nejbojovnějšího muže celé Tour. Movistar se stal nejlepším týmem. 

Veterán Sylvain Chavanel (Direct Energie) absolvoval svou 18. Tour de France, což je oficiální rekord a objel také nejvíce etap v historii závodu (368). 

Nejvíce etap vyhrál Peter Sagan, celkem tři. Dvě etapy vyhráli Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), Dylan Groenewegen (LottoNL Jumbo) a Geraint Thomas (Sky). Nejúspěšnějším týmem byl Quick-Step Floors se čtyřmi výhrami. 

Foto Sirotti