Vuillermoz byl členem šestičlenného úniku společně s Anthonym Delaplacem (Arkéa Samsic), Olivierem Le Gacem (Groupama - FDJ), Xandrem Vervloesemem (Lotto Soudal), Kevinem Vermaerkem (DSM) a Andersem Skaarsethem (Uno - X). Ve zvlněné etapě neodhadli závodníci z pelotonu sílu úniku a pět uprchlíků nestihli dojet. Spurt zahájil už 350 metrů před cílem Le Gac a málem mu to vyšlo, ale Vuillermoz dokázal včas zareagovat, využil závětří za svým krajanem a udržel za sebou Nora Skaarsetha.

Peloton dorazil se ztrátou 5 sekund a nejrychlejší byl ve žlutém dresu jedoucí Wout van Aert (Jumbo - Visma). Dres však neudržel a spadl na čtvrté místo, 5 sekund za vedoucího Vuillermoze. Druhý Skaarseth ztrácí 3 sekundy a třetí Le Gac 4 sekundy. 

Příliš silný únik 

Scénář závodu byl podobný nedělní etapě. Ve zvlněném terénu chtělo hned několik týmů utrhnout Dylana Groenewegena (BikeExchange - Jayco), dostihnout uprchlíky a spurtovat o vítězství. Podařila se jen první část tohoto scénáře. Gronewegen opravdu opět nevydržel v hlavním poli a ztratil skoro 13 minut, ale dostihnout uprchlíky se nepodařilo ani tak silným týmům, jakými jsou INEOS Grenadiers, Trek - Segafredo a Jumbo - Visma.

"Je skvělé znovu vyhrát, hlavně po mé loňské nehodě," připomněl Vuillermoz zlomeninu pánve, kterou si způsobil na Okolo Švýcarska. "Mým cílem vlastně nebylo dostat se do úniku, ale jakmile jsme se dostali do pohybu, všichni odevzdali vše, co v nich bylo. Je to skvělé vítězství." 

Peloton pětici uprchlíků (Vervloesem byl dostižen už 60 kilometrů před cílem) podcenil. Skupina dostala pět minut náskoku. Na vrcholu nejtěžšího stoupání Col de Mézilhac měli uprchlíci náskok 1:40. Trek se pokusil uprchlíky dotáhnout v posledních kilometrech, ale marně. Jezdci v úniku měli v závěru čas i trochu taktizovat. Hlavní skupina dorazila do cíle s odstupem 5 sekund a pro žlutého Van Aerta to bylo velký zklamání: "Vždy byste se měli snažit zařídit, abyste sprintovali o vítězství. Logicky jsme byli pod tlakem a na čelo jsme proto poslali Chrise Harpera. V dlouhém stoupání byla vedoucí skupina silná a pak už se jelo hodně z kopce a nedalo se toho moc dohnat. To jsme podcenili. Na posledních třiceti kilometrech ztratili jen minutu. Všichni v týmu se vystřídali, dokonce i Primož v závěru. Raději bych si žlutý dres udržel, ale hlavně jsem zklamaný, že jsem přišel o etapové vítězství. Ve sprintu jsem vyhrál celkem snadno, ale je škoda, že jsem nejel o vítězství."

"Mít žlutý dres je příjemné překvapení," dodává Vuillermoz. "Dnes jsem dostal dva dárka. V úterý mě čeká těžká etapa a v nohách pocítím dnešní snahu. Budu se snažit dres udržet, protože žluťák vám vždycky dodá sílu navíc."