Allan Peiper má za sebou bohatou kariéru závodníka, deset let jezdil za profesionální evropský týmy a v roce 1990 dokonce vyhrál etapu Tour de France. Jeden z prvních velmi úspěšných australských závodníků se usadil v Belgii a pokračoval v cyklistice v roli sportovního ředitele. A patřil k největším osobnostem mezi sportovními řediteli. Závodníky vedl v týmech Davitamon Lotto, T-Mobile (HighRoad a HTC), Garmin - Sharp a BMC a naposledy své zkušenosti předával jezdcům UAE Emirates. Vedl také mnoho českých a slovenských cyklistů v profesionální pelotonu.

Kromě úspěchů na kole a za volantem doprovodného vozu ho řadu let doprovází vážné zdravotní problémy. Dnes jedenašedesátiletý Peiper se léčí z více druhů rakoviny. Kvůli nadcházející léčbě ukončí své působení v UAE Emirates. „Léčba rakoviny, kterou jsem prodělal v posledních šesti letech, si na mě psychicky i fyzicky vybrala obrovskou daň. Natolik, že v tuto chvíli nemám pocit, že mohu dělat práci tak, jak chci," vysvětluje Peiper. 

„Poslední tři roky v UAE Emirates byly úžasným zážitkem. Tým mě vzal s vědomím, že jsem nemocný, a přesto mi nabídl takovou příležitost, nesmírnou podporu a pochopení, za což jsem nesmírně vděčný,“ dodává muž, který pomohl Tadeji Pogačarovi k prvnímu triumfu na Tour de France a s rolí sportovního ředitele se rozloučil letos na Paříž - Roubaix. S týmem se dohodl na změně pozice, měl být poradcem, ale rozhodl se toho vzdát.

Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates, si váží Peiperova přínosu pro tým: „Ačkoli končí, Allan bude vždy členem našeho týmu. Za ty tři roky jsme se od něj všichni hodně naučili. Jeho profesionalita, odhodlání a znalosti byly pro tým neocenitelné a my jsme všichni velmi vděční za to, co pro nás udělal. Přejeme mu to nejlepší a všichni ho podporujeme v jeho posledním boji, o kterém víme, že bude vést se stejným nasazením a odhodláním jako vždy. Allan má nadále své místo v našem týmu a má otevřené dveře zpět, jakmile se jeho zdravotní stav zlepší.“