180 km dlouhá etapa startovala v 900 metrech nad mořem a končila ve 300. Obsahovala nějaká stoupání, ale nic dramatického. Únik se nekonal. Vzrušení přinesl tedy jen souboj o body na rychlostní prémii, kde si vítězstvím zajistil pro zítřek zelený dres Sam Bennett. Cosnefroy v puntíkatém dresu si bez odporu dojel pro další body na vrchařské prémii.

Van Aertovi samozřejmě nahrávalo, že do cíle se jelo do stoupání, sice ne prudkého, ale přeci jen. Ale i tak svým výkonem potvrdil svou univerzalitu. Dokáže pilotovat pro svůj tým balík dlouho do táhlých stoupání a zároveň úžasně zasprintovat. Aktuálně zastiňuje svého vrstevníka a soupeře z cyklokrosových tratí Van der Poela.

Peter Sagan je držák. Dnes čtvrtý. Zatím s Bennettem, který dojel dnes třetí, v souboji o zelený dres prohrává, ale jsme zvědavi, jak dlouho bude irský šampion schopen v této soutěži Peterovi konkurovat. Kdyby měl o dres zájem Van Aert a jeho tým, měl by Peter nejspíš významně těžší práci.

Nikdo z lídrů svých týmů neztratil ani vteřinu. S odstupem téměř 5 minut však dorazil superdomestik Rogliče Sepp Kuss, který dnes spadnul.

Žlutý dres i pro zítřek udržel Alaphilippe. Nejlepší tým je prozatím EF Pro Cycling: Urán, Higuita, Martínez, Carthy, to je nadstandardní týmová síla do kopců.

Naši si opět připsali ztrátu. Roman Kreuziger -3:11 a Jan Hirt -4:50. Snad je to tak, že se mj. připravují na pokus uspět v některé z vytipovaných etap.

P. S.: Tak vše je jinak. Alaphilippe byl potrestán penalizací za nedovolené přijetí občerstvení a zítra pojede ve žlutém Adam Yates.