Grand Prix du Morbihan (1.Pro) se jela po 33. Morbihan je departement nacházející se na severozápadě Francie v Bretani. V posledních letech tu stáli na stupních vítězů ze známějších jmen Benoit Cosnefroy (AG2R), Bryan Coquard (Cofidis) či Alexander Kristoff (Uno-X). Z uvedených jmen lze odvodit charakter závodu. Náročný klasikářský profil, v němž dojíždí do cíle jako první jen menší skupina závodníků rozdrobeného startovního pole.

Pro letošek připravili pořadatelé na trase z Josselinu do Plumelecu porci 189 km s 2800 výškovými metry. Po 50 km najeli cyklisté na větší 14km okruh s jedním náročnějším stoupáním (1,7 km á 6,3 %) a ten si dali 5x. Pak si tenhle okruh zkrátili na 8 km, ale zmíněné stoupání nevynechali. Dali si ho ještě 6x a po sedmé je v něm čekal cíl.

S jedničkou nastoupil obhájce loňského prvenství Julien Simon (TotelEnergies), kterému se to podařilo už potřetí. Předtím v letech 2012 a 2014.

V úvodní části závodu odjela šestice jezdců z Pro a Conti týmů a vydržela před pelotonem víc jak sto kilometrů. 45 km před cílem v době, kdy už se jelo na malém okruhu, bylo po úniku. Nejaktivnější při sjíždění i poté v poslední třetině závodu byli cyklisté norského Uno-X. Občas někdo spadnul, občas poodjel jednotlivec nebo skupina, ale borci ve žlutočervených dresech stále kontrolovali čelo pelotonu i odstup uprchlíků tak, aby je nikdo nezaskočil, takže se jim podařilo pod poslední stoupání přivézt pohromadě velmi početný peloton.

Nejvíc jim dávali zabrat soupeři z TotalEnergies a Lotto Dstny. To pracovalo pro svého lídra De Lie, a přestože cíl byl do náročného kopce, tento těžký spurtér ho zvládl nejlépe, když pásku proťal nikým příliš neohrožován před Romainem Grégoirem (Groupama-FDJ) a Rasmusem Tillerem (Uno-X).

Pavel Bittner dokončil na 39. místě 10 sekund za vítězem.

Arnaud De Lie zaznamenal své letošní čtvrté prvenství a ve svých 21 letech jich má na kontě už 13. v závodech kategorie ".1" a výš.