Arnaud Démare (Groupama - FDJ) si musel na první letošní vítězství počkat až do desáté etapy Girpo d´Italia. V hromadném dojezdu v Modeně předvedl dlouhý a bezchybný spurt a porazil Eliu Vivianiho (Deceuninck - Quick-Step) a Rüdigera Seliga (BORA - hansgrohe).    

Etapa byla naprosto rovinatá a krátká, měřila pouze 145 kilometrů. Do úniku se vydali Luca Covili (Bardiani - CSF) a Šo Hacujama (Nippo - Vini Fantini). Jejich snaha byla pouze symbolická, únik neměl naději na úspěch. 2,5 kilometru před cílem zkusil sólový útok Fran Ventoso (CCC), ale i on byl dostižen. Velmi důležitý okamžik nastal už jeden kilometr před cílem. V čele pelotonu upadl favorit Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) a s ním i další sprinteři, Matteo Moschetti (Trek - Segafredo) a Simone Consonni (UAE Emirates). 

Na čele zůstala pouze malá skupina a Arnaud Démare začal spurtovat 200 metrů před cílem a udržel za sebou všechny soupeře, kteří přitom mohli déle využít závětří. Druhý projel cílem Elia Viviani a třetí Rüdiger Selig, čtvrtý skončil Caleb Ewan (Lotto Soudal) a pátý Giacomo Nizzolo (Dimension Data). Na 16. místě dojel Josef Černý (CCC), Jan Hirt (Astana) dokončil na 130. místě se ztrátou 2:10. 

V celkovém pořadí zůstává první Valerio Conti (UAE Emirates). Pascal Ackermann udržel fialový trikot, ale Démare je už jeden jediný bod za ním. Nans Peters (AG2R La Mondiale) zůstal lídrem soutěže do 25 let a Giulio Ciccone (Trek - Segafredo) je nejlepším vrchařem.  

Foto Sirotti