Asgreen loni zajistil největší jarní úspěch týmu Deceuninck - Quick-Step, když v dojezdu monumentu Kolem Flander překvapivě ve spurtu porazil Mathieu van der Poela. Nizozemec je drtivé většině případů rychlejší než Asgreen, jenže po velmi dlouhém a náročném závodě měl Dán víc sil. Loňský rok byl skvělý. Vyhrál jsem Kolem Flander a E3 Harelbeke, ale teď už je to historie a soustředím se na to, co je přede mnou," shrnul rychle své nedávné úspěchy. 

Letošní sezónu zahájí ve Francii, pojede Okolo Provence. Jihofrancouzský etapák patří mezi jeho oblíbené závody, sezónu zde zahajoval v posledních třech letech. „Není žádným tajemstvím, že chci opět uspět na dlážděných klasikách, které tak miluji. Nemusím říkat, že chci opět vítězit. Je to skvělý pocit, ale uvidíme, jak to půjde." Z Provence se Asgreen přesune do Belgie. Úvodní klasikářský víkend si nenechá ujít, v plánu je jednorázovka Omloop Het Nieuwsblad. Tu ještě nevyhrál, zatímco klasiky Kolem Flander, E3 Harelbeke a Kuurne - Brusel - Kuurne už ano.

Závod v Provence startuje 10. února. V zimě šlo vše podle plánu. Neměl jsem žádné problémy, nebyl jsem nemocný nebo zraněný a jsem spokojený s tím, jak na tom teď jsme. Máme za sebou dobré tréninky v Calpe a jsem připraven závodit. Ve Francii se mi vždy líbilo a na Kolem Provence se těším."

Asgreen má o svých cílech zcela jasno. Až do konce sezóny. Poprvé se vydá na Amstel Gold Race. Nizozemský závod si prohodil termíny s monumentem Paříž - Roubaix. Letos se tedy zcela nezvykle pojede nejdříve Amstel, týden po Kolem Flander, a až o další týden později Roubaix. Rád vyhrávám závody a snad v tom budu pokračovat. Určitě se o to budu pokoušet. Hlavním cílem jsou jarní klasiky, letos mám v kalendáři poprvé také Amstel Gold Race. Po klasikách se začnu připravovat na Tour de France a pak na světový šampionát. Start Tour v Dánsku je pro mě velkou motivací."

Asgreen patří také mezi vynikající časovkáře. Na šampionátech se mu tolik nedaří, velkou medaili z mistrovství světa a olympojských her ještě nemá, ale na etapových závodech časovku vyhrát umí. V Kodani proto bude patřit k favoritům. „Je to už pěkných pár let, co Tour de France začala časovkou. Myslím, že naposledy to bylo v Düsseldorfu ,“ vzpomíná. „Že se pojede v Dánsku je samozřejmě skvělé, ale i kdyby se začínalo kdekoli na světě, úvodní časovka na Tour by pro mě byla velkým cílem. Ale stejné je to také pro ostatní nejlepší časovkáře na světě, takže si myslím, že konkurence bude šíleně těžká, protože se hraje o žlutý trikot a už je to dost dlouho od doby, kdy byl žlutý dres k mání pro časovkáře. Bude to samozřejmě těžké, bude to velká zkušenost."