Časové rozdíly po první etapě nejsou velké. Technická časovka družstev ve městě Torrevieja měřila 13 kilometrů a nejlépe ji zvládla Astana. Na Deceuninck - Quick-Step získali 2 sekundy, třetí Sunweb ztratil 5 sekund. 

Poslední týmy na startu se v jedné technické pasáži museli srovnat s vodou, která tekla přes silnici. Odnesl to hlavně tým Jumbo - Visma, většina závodníků nizozemského celku spadla, včetně lídrů Primože Rogliče a Stevena Kruijswijka. Tým Jumbo - Visma podle mezičasu neútočil na etapové vítězství, ale Roglič a Kruijswijk mají už docela velkou ztrátu 40 sekund.    

Ještě hůř skončil Fabio Aru se svým týmem UAE Emirates. Jezdci arabského celku také spadli kvůli vodě tekoucí přes silnici a ztratili na předposledním místě 1:07. Na zemi se ocitli všichni důležití závodníci týmu, spadli Fabio Aru, Fernando Gaviria i Tadej Pogačar.

Ostatní favorité moc neztratili. EF Education First s Rigobertem Uranem byl o 7 sekund pomalejší než Astana, BORA-hansgrohe s Rafalem Majkou ztratila 13 sekund, Movistar musí počítat s odstupem 16 sekund. 

25 sekund ztratil Ineos, ale problém měl především jejich lídr Wout Poels, který se trápil, jel s rozepnutým dresem a celkově nevypadal zdravě.   

Miguel Angel Lopez se oblékl do dresu vedoucího závodníka a oblékl také bílý dres nejlepšího závodníka do 25 let. Ten se na Vueltě uděluje poprvé, dříve byl vyhrazen kombinované soutěži. 

Foto Sirotti