Poslední kapitola pětidílného Fléche du Sud (2.2) se odehrála na okruzích kolem Esch-sur-Alzette. Na 148 km pouhých 1200 výškových metrů. Tady se bonifikační vteřiny za pořadí na prémiích a v cíli neudělují, takže šance na udržení 3. místa pro Mártona Dinu z ATT Investments, za nímž byli srovnání tři jezdci se ztrátou jediné vteřiny, byla značná. 

Etapa skutečně skončila sprinterským soubojem. Podruhé za sebou byl úspěšný Lucas Grolier z týmu Vendée U. Čas vítěze obdrželo 90 závodníků a mezi nimi všichni z ATT Investments. Jakub Ťoupalík a Michael Kukrle dnes připsali ztrátu +1:15 min. Michael tím pádem uzavřel první dvacítku.

Márton Dina tak s konečnou platností obsadil 3. místo v tomto tradičním (72. ročník) prestižním etapovém závodě v Lucembursku. ATT Investments tak navázal na loňské stejné umístění Miky Heminga, které ho po sezóně poslalo do týmu vyšší divize. Pro Mártona i ATT Investments tohle umístění vyneslo 25 UCI bodů.

"Márton už v Maďarsku ukázal výbornou formu, takže do Lucemburska jel jako jasný lídr. V prologu svou pozici potvrdil a ukázal, že může usilovat o příčky nejvyšší. V nejtěžší etapě se dostal na průběžné třetí místo a to se společným týmovým úsilím podařilo udržet. Všichni kluci odvedli dobrou práci. Nebylo to bez komplikací, nejprve v první etapě tvrdě havaroval Filip Chýle, včera při hromadném pádu trefil značku Michal Schuran, kterému se naštěstí nic vážného nestalo, ale etapu nedokončil. Takže dnes jsme nastupovali jen v pěti a to ještě Filip poznamenaný následky pádu. Ale zvládli jsme to a jsme za to moc rádi," řekl pro RoadCycling.CZ Jaromír Friede.

"Věděl jsem po Okolo Maďarska, že mám doboru formu. V prologu jsem sice nabral malou ztrátu, ale byl to dobrý start do celého etapáku. Každým dnem jsem se cítil lépe, mohl jsem se přitom opřít o podporu mých spolujezdců. Ve druhé etapě se mi podařilo dojet v menší skupině s nejlepšími a dostat se na průběžné třetí místo. Naším plánem pak bylo pódium udržet. Kluci pro mě celý týden tvrdě pracovali, takže jsme to společně dokázali. Jsem opravdu velmi šťastný a nemohu se dočkat dalších závodů v dresu ATT Investments," okomentoval průběh etapáku Márton Dina.

Celkovým vítězem se stal Pim Ronhaar z Baloise-Trek Lions.