Bodování UCI a PCS se poměrně dost odlišuje. Uveďme si to na příkladu. Márton Dina za 17. místo při Tour de Hongrie (2.Pro) získal 5 UCI bodů a 14 PCS. Za 3. místo na Fléche du Sud (2.2) 25 UCI, ale na PCS opět 14. 

V žebříčku získaných UCI bodů bez rozdílu kategorie aktuálně zaujímá ATT Investments 57. místo, v žebříčku PCS 45. Pokud se zaměříme jen na týmy z kontinentální úrovně, pak podle UCI je 22. na světě a podle PCS 10. ze 197 bodujících týmů.

Získat body v Evropě je ale podstatně těžší, než na jiných kontinentech, což je dáno úrovní konkurence. Koneckonců nejlépe postavenými týmy podle PCS jsou týmy z Japonska, Kolumbie, Malajsie a Taiwanu.

Podíváme-li se tedy na ranking PCS pouze přes evropské týmy, nachází se ATT Investments na velmi lichotivém 6. místě. Lepší jsou jen francouzské St. Michel-Mavic-Auber93 a CIC U Nantes Atlantiques, dánský Restaurant Suri-Carl Ras, britský Trinity Racing a belgický Tarteletto-Isorex.

Největší příděl (36) zajistilo týmu 4. místo Gerta Kivistika na o uplynulém víkendu proběhnuvší Tour of Estonia (2.1). Následuje 28 bodů za 5. místo Jakuba Otruby na Tour of Hellas (2.1) a 25 bodů za vítězství na Visit South Aegean Island (2.2) taktéž Jakuba Otruby. 18 bodů pobrali Daniel Turek a Matúš Štoček za 8. místa při Tour of Hellas, resp. Tour of Estonia, po 14 výše zmíněných bodech připsal Márton Dina, 11 bodů Jakub Otruba za 4. místo na Tour of Rhodes (2.2) atd.

V obou žebříčcích je ATT Investments aktuálně nejlépe postaveným českým týmem.

Jak už jsme informovali, z Estonska přivezli cyklisté ATT Investments 102 UCI bodů, podle PCS to bylo 56 z celkových doposud 197 získaných v letošní sezóně. Pojďme si tedy ještě na závěr této mini bilance estonský etapák připomenout v obrazech.

loading...