Jelo se na zhruba 19km dost zvlněném okruhu s centrem v Bielsko-Biale. Celkem to dalo 160 km s necelými 2300 metry převýšení. Cíl byl umístěn na konci kratšího stoupání.

Na start se postavilo 20 týmů převážně po 6 lidech. Pochopitelně převažovali domácí jezdci, nechyběl ani jeden ze tří domácích kontinetálních Voster ATS, Mazowsze Serce Polski, Lubelskie Perla Polski i německo-polský Santic-Wibatech. 

Mezi 13 národnostmi tvořilo 8 českých cyklistů společně s Němci a Slováky druhou nejpočetnější skupinu. Byly tu ATT Investments, Tufo-Pardus Prostějov a klubový Ostra-Multicraft Čeladná.

Trať byla technicky velmi náročná, rozbité cesty, pravá levá, nahoru dolů. Navíc od druhého okruhu začalo pršet a déšť vydržel až skoro do konce závodu.

image3.jpg

V druhém kole vyprovokoval Jakub Otruba tříčlenný únik, ale nevydržel dlouho. Naopak ten tři kola před cílem úspěšný byl. Na Jakuba tu ale byla převaha domácích, po dvou lidech tu měly Mazowsze, Santic-Wibatech I Lubelskie. 

Dokázal však využít zaváhání soupeřů a v posledním nejtěžším úseku zvyšovat svůj náskok, až v cíli přesáhl jednu minutu!

Michal Bednář: "Super výsledek. Pro nás cenné vítězství. Hlavně jsme rádi, že Kuba jde po zranění z úvodu sezóny před důležitými etapáky Okolo Řecka a Okolo Norska, na které cílí, do formy a všichni doufáme, že ji zhodnotí právě tam."

Jakub Otruba: "Jelo se na středně těžkém převážně městském okruhu. Od startu se hodně lidí snažilo dostat do úniku. Mně se podařilo dostat tři kola před cílem do toho rozhodujícího a v závěru odjet pěti zbylým domácím jezdcům a posledních sedm kilometrů dojet sám do cíle."

Dosud v letošní sezóně ATT vyhrával hlavně doma, když ovládl všechny tři závody ŠKODA CUPu (Filip Řeha, Jakub Otruba, Daniel Turek) i RBB Tour (Šimon Vaníček), nyní se dočkal i vítězství v závodě zařazeného do kalendáře UCI.

Do dvacítky se v sobotním polském závodě umístili z ATT Investments ještě Matthias Schwarzbacher (14.) a Bartosz Rudyk (16.). Nejlépe z Tufo-Pardus Prostějov byli klasifikováni Franciszek Kocur (20.) a Vojtěch Soukup (21.).