To jsou základní parametry 32. ročníku estonského etapáku, mezi jehož vítězi nejdeme v minulosti jména jako Mathieu Van der Poel či Emils Liepinš (aktuálně Trek-Segafredo) a naposledy v loňském roce Laurence Pithie, který od příštího roku postupuje z development do hlavního týmu Groupama-FDJ.

ATT Investments do Estonska vysílá na svoje poměry zkušenou sestavu Jiří Petruš (na dolním snímku), Petr Klabouch, Matúš Štoček, Mika Heming (na titulním snímku) a Tomáš Bárta a s nimi letošní nováček v kategorii mužů Daniel Sporysch.

Dá se předpokládat, že největšími konkurenty jim budou další kontinentální týmy, jako jsou development týmy Alpecin-Deceuninck a Uno-X, dále nizozemský Allinq, estonský Ampler, litevské Voltas a Kaunas, jakož i reprezentační týmy Estonska, Německa a Litvy. Do počtu 17 je doplňují klubové celky mj. z Německa, Švédska, Norska a Dánska. 

Závod sice organizuje Estonsko, ale na pořadu jsou i etapy v Lotyšsku a Litvě.

Z výše uvedených parametrů je zřejmé, že jde o etapy rovinaté nebo jen mírně zvlněné. Takže vítr, déšť či úseky s nekvalitním povrchem budou faktory, které mohou vedle aktivity samotných cyklistů významněji ovlivnit konečné výsledky závodu.

Proto jsou v sestavě ATT Investments především tempaři, klasikáři a muži se schopností prosadit se v hromadných koncovkách, mezi nimiž na prvním místě jmenujme Tomáš Bártu a Miku Heminga.