Spurt celého pelotonu se v rovinatém závodě očekával. Babor byl lídrem svého týmu a v tvrdé konkurenci se prosadil do první desítky. Uprchlíci bylo dostiženi daleko před cílem a v závěru o přední pozice bojovaly týmy s rychlými závodníky. Nejdříve se UAE Emirates snažil udržet vpředu Sebastiana Molana, ale v posledních čtyřech kilometrech převzaly vedení belgické sestavy Lotto Dstny a Soudal Quick-Step. 

Dopředu se tlačilo čím dál tím víc závodníků a samozřejmě došlo k pádu, kde skončil třeba Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic). Ti šťastnější se ve vysoké rychlosti řítili do cíle. Spurt byl chaotický, ale týmu Soudal Quick-Step vyšel skvěle, protože Ethan Vernon byl na dobré pozici.

Dvaadvacetiletý Brit byl ve čtvrtek druhý v závodě Trofeo Ses Salines a byl z toho zklamaný, protože do spurtu si věřil a věděl, že je v dobré kondici. A dokázal to už v neděli, když za sebou udržel favorita Biniama Girmaye (Intermarché-Circus-Wanty) a mladého Belgičana Jarne Van De Paara, který teprve před několika dny podepsal svou první profesionální smlouvu s Lotto Dstny.

"Je hezké, že se nám podařilo zvítězit, když v ostatních čtyřech závodech byl tým tak blízko," řekl Vernon v cíli závodu. "Konečně nám přálo počasí, což bylo pro změnu příjemné, a kluci odvedli po celý den skvělou práci. Tim Declercq pracoval celý závod, zatímco zbytek kluků mě dovezl tam, kam jsem potřeboval, když se rozhodovalo, a já jsem za to vděčný. Po středě, kdy jsem zvládl všechna ta stoupání, jsem věděl, že mám formu, a to mi dodalo sebevědomí. Z vítězství mám radost, zasloužil si ho celý tým."