Závěr předposlední části francouzského etapového závodu dokonale potvrdil slova Dominika Neumana, který po třetí etapě přiblížil týmovou taktiku na sobotních rovinatých 205 kilometrů. „Budeme chránit žlutý dres a spolu s Danem Baborem se budeme snažit v závěru zaspurtovat o co nejlepší výsledek,“ řekl šestadvacetiletý cyklista, který před týdnem vybojoval celkovou 3. příčku na etapáku Circuit des Ardennes UCI 2.2. Dnešním výsledkem v Lamotte-Beuvron se Neuman posunul na průběžné 6. místo.

Dnes jsme to měli složité, protože když chráníte žlutý dres, jste vždycky pod tlakem ostatních týmů a musíte se starat o tempo závodu. Většinu dne jsme se točili na špici pelotonu a těžkou práci odváděli hlavně Jakub Otruba, Jan Bárta a Matěj Zahálka. Celý den jsme jeli vysoké tempo a přivezli závodní pole až na okruhy v cílovém městě,“ řekl k průběhu etapy Daniel Babor.

Tři 16kilometrové okruhy v závěru etapy prověřily technické dovednosti cyklistů, kteří se museli vyhýbat ostrůvkům lemujícím silnici z obou stran i uprostřed. „V posledním kole jsme vepředu zůstali s Dominikem sami a před spurtem se Dominik protlačil na čelo. Já se tam nevešel a do cílové rovinky jsem najížděl přibližně z 15. pozice. Naštěstí jsme to oba vytáhli až na pódiová umístění. Trochu mě mrzí, že jsem nevyhrál, ale bylo to buď, anebo. Ten výsledek je pro tým skvělý a navíc jsme udrželi žlutý trikot. Co víc si přát? Řekl bych, že jsme ukázali, že naše řemeslo ovládáme,“ hodnotil umístění v předposlední části tour Daniel Babor.

Závěrečná etapa Tour du Loir et Cher měří 98 kilometrů a cyklisty čekají městské okruhy v Blois.