Velký vliv na letošní přestupní trh má celek BMC, který doposud nesehnal odpovídající náhradu za hlavního sponzora a pokud neskončí úplně, přijde o většinu hlavních hvězd. Greg Van Avermaet belgickým novinářům řekl, že preferuje setrvání ve svém současném týmu, ale zároveň byl informován o výrazném snížení rozpočtu. Proto nebude možné udržet celek v současném stavu. 

O Van Avermaeta se během jara intenzivně zajímal tým Bahrain Merida, jenže nedošlo k dohodě a bahrajnský tým shání posily jinde. Podle Cyclingnews.com je na 90 % jistý příchod Rohana Dennise. Australan je specialistou na časovky a úspěšný je v týdenních etapových závodech a má ambice prosadit se i na Grand Tour. A Dennis prý není jediný, kdo už se s Bahrain Merida dohodl. Přijdou i Mike Teunissen a Phil Bauhaus. Zatímco bývalý cyklokrosař Teunissen je nadějí pro severské klasiky na kostkách, Bauhaus je kvalitním sprinterem. 

Bahrain Merida už uzavřel smlouvu na příští rok s Janem Tratnikem, novopečeným mistrem Slovinska v časovce. Bahrain má blízko k slovinské cyklistice a postupně sbírá všechny slovinské profesionály. Tratnik letos v CCC Sprandi Polkowice září, vyhrál už několik závodů a začíná naplňovat své předpoklady. 

Pokud BMC nebude mít peníze na všechny své hvězdy, mohl by odejít Tejay van Garderen, o kterého má zájem Trek-Segafredo a EF-Drapac. 

V mnoha týmech je zájem o Wouta van Aerta. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu zaujal výtečnými výkony na jarních klasikách a zvýšil svoji hodnotu. Jeho současný tým Vérandas Willems - Crelan mu nabízí prodloužení smlouvy a milion eur ročně. Zůstal by cyklokrosařem, který na jaře objíždí klasické závody. Ostatní týmy jej chtějí jako plnohodnotného silničáře. Není jasné, zda se van Aert už rozhodl změnit disciplínu, nejspíš ještě ne. 

Bahrain Merida mu nabídl podle nepotvrzených informací smlouvu s platem překračujícím jeden milion eur ročně. Zájem mají i belgické sestavy Quick-Step Floors a Lotto Soudal. Bahrain Merida opravdu chce nového lídra pro severské klasiky, pokud by nevyšly námluvy s van Aertem a Van Avermaetem, smlouva končí i Michaelu Valgrenovi a po triumfech na Omloop Het Nieuwsblad a Amstel Gold Race je po něm poptávka i v jiných týmech. 

Naopak na odchodu z Bahrainu je Giovanni Visconti, stěhující se do druhodivizního celku Wilier-Selle Italia. 

Lotto Soudal myslí na budoucnost a brzo bude muset nahradit André Greipela. Smlouvu nabízí Calebu Ewanovi a australský sprinter odchod asi zvažuje, protože Mitchelton-Scott se začíná soustředit především na celkové pořadí velkých etapových závodů a sprinter nebude mít příliš prostoru. 

UAE Emirates se letos příliš nedaří, ale peněz má arabský tým dost a proto se opět chystá nakupovat. Už před Vueltou by měl přestoupit Carlos Betancur z Movistaru, vedení se zajímá i o Marka Cavendishe, kterému končí kontrakt s Dimension Data a smlouvu nabídlo také Simonu Yatesovi. Ten prý odmítl prodloužení smlouvy v Mitchelton-Scott s platem 2,5 milionu eur ročně. UAE Emirates, Katusha Alpecin a Astana nabízejí 3,5 až 4 miliony eur. Není však jasné, zda zájem za takto velké peníze trvá i po ztrátě růžového dresu na Giro ďItalia. 

Foto Sirotti