Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl) sprintoval k působivému vítězství ve 3. etapě Giro d'Italia 2022 a připsal si tak své 16. vítězství v etapě závodu v kariéře. Cavendish předstihl Arnauda Demara (Groupama-FDJ) na druhém místě a Fernanda Gaviriu (UAE Team Emirates) na třetím. Bylo to 106. vítězství Marka Cavendishe a jeho 16. vítězství na Giro d'Italia. 3. etapa Giro d’Italia se jela podél břehů Balatonu.

První BalatonFondo se bude konat 1. května 2023, startovat bude z hlavního města Balatonu, Balatonfüredu. Účastníci si mohou vybrat buď 60 km Medio Fondo nebo 140 km Gran Fondo. Gran Fondo s převýšením 1500 m v malebné krajině Národního parku Balaton a podél břehů jezera Balaton.

to

Silnice jsou plně uzavřeny pro jezdce s průměrem minimálně 30 km/h. Speciální označené auto projede trasu průměrným tempem 30 km/h. Pokud tento speciální vůz jezdce předjede, mohou pokračovat až do cíle po částečně uzavřených silnicích.

Registrace zahrnuje: 4 občerstvovací zóny, čip, startovní číslo, 1 energetický gel a lékařskou pomoc během závodu a v prostoru startu/cíle, fotky, dvě neutrální auta během závodu, jedno pro mechanické problémy a jedno pro případné vyzvednutí. Los do tomboly a možnost vyhrát velkou cenu v podobě karbonového diskového kola Bianchi Sprint a dalšího cyklistického příslušenství v hodnotě 3000 EUR.

Trofeje a ceny jsou připraveny pro muže a ženy ve věkových kategoriích 16-18, 19-39, 40-49, 50-59, 60+. Vyhlašovací ceremonie všech kategorií a tombola proběhne v Aquaparku Annagora.

Další informace naleznete na adrese: www.balatonfondo.eu