V poměrně kopcovité etapě se z český jezdců udržel v hlavním poli pouze Daniel Vysočan (Pierre Baguette). Tomáš Kalojíros (Pierre Baguette) nastoupil v dresu nejlepšího vrchaře a opět naskočil do dlouhého úniku, jenž tentokrát se mu nepodařilo bodovat a o trikot přišel. Získal ho Davide Baldaccini (Corratec-Vini Fantini), který vyhrál jedinou prémii Celjska koča. 

Na náročné trati se vpředu neudrželi všichni sprinteři a hodně se útočilo. Když byla Kalojírosova skupina dostižena, zaútočila další pětice závodníků, ve které byl nejsilnější Mikkel Honoré (EF Education-EasyPost). Dánský cyklista se postupně zbavil všech kolegů z úniku a 7,5 km před cílem zůstal vpředu sám. Jenže nedaleko za ním byl peloton, ve kterém nechyběli někteří sprinteři a jejich týmy měly velkou motivaci Honorého dostihnout.

Dva a půl kilometru před cílem byl Honoré pohlcen a následoval útok jeho týmového kolegy Bena Healyho. Irskému mistrovi tato snaha dlouho nevydržela, peloton byl totiž příliš silný a souboj o vítězství svedli sprinteři Bauhaus, Dainese a Mezgec. Německý cyklista si připsal druhé letošní vítězství, vede celkové pořadí a také bodovací soutěže. 

Vysočan se celkově drží na 65. místě s odstupem 14 sekund.