Náročná technická trať okruhu vedla úzkými jednosměrkami v polích i prudkými kostkovými výjezdy historickým centrem města.

Na start se postavily tři ProTeams Bolton, Flanders a Bardiani, 13 kontinentálních a čtyři klubové, cyklokrosové a národní výběry. Ze 17 národností převažovali Belgičané (44) a Nizozemci (26).

Do cíle v dlážděném stoupání dorazila jako první trojice Magli, Birchill (Saint Piran) a Schulting (VolkerWessels). Za nimi se dojíždělo s časovými rozestupy po jednotlivcích či malých skupinkách.

Z Elkov Kasper dokončil ještě Michal Boroš na 21. místě (+3:16). Daniel Mráz, Tomáš Obdržálek, Tomáš Přidal, Adam Ťoupalík ani Matěj Zahálka závod nedokončili.

Byl to extrémně těžký okruh. Pořád pravá levá po úzkých cestách, nahoru dolů po kostkách v kopcích, které se jezdí na Flandrech. Hned od startu se jelo rychle, pořád se nastupovalo, ujíždělo, takže to bylo hodně o pozici. Ve třetím kole jsme ve stoupání odskočili s Borym do skupiny, kde nás bylo přibližně 35. Skupina se pořád dělila a my nakonec skončili ve druhé. Na to, abych doskočil do první skupiny, jsem neměl,“ popsal průběh závodu na týmových stránkách Dominik Neuman.