Bennett (BORA - hansgrohe) se prosadil teprve podruhé v sezóně a velkou zásluhu na tom měl Danny van Poppel, kterému se v roli rozjížděče spurtů daří skvěle, minuly týden pomohl k titulu mistra Evropy Fabiu Jakobsenovi a dnes zase Bennettovi. "Danny v posledních stovkách metrů skvěle zabral. Nedovezl mě jen dopředu, opravdu mi ten spurt rozjel. Trochu jsem zaváhal, takže jsem si myslel, že jsem možná ztratil rychlost. Nemyslel jsem si, že bych mohl porazit Madse Pedersena," řekl Bennett v rozhovoru po dojezdu etapy.

Jednatřicetiletý cyklista prožívá v posledních dvou letech těžké období. Ve zlém se rozešel s týmem Quick-Step a vrátil se do BORA - hansgrohe. Ovšem i zde přišel o pozici špičkového sprintera. Dlouho hledal starou formu. "Toto vítězství je opravdu krásné. Je to opravdu zásluha mých spolujezdců, že jsem zde dokázal vyhrát."

"Jsem rád, že když se postavil na start Grand Tour, něco vyhrají. To je pěkná statistika," uzavřel Bennett, který je také novým lídrem bodovací soutěže.

Teunissen novým lídrem 

Převlékal se samozřejmě i červený dres, protože Robert Gesink nebyl v dojezdu nejlepším jezdcem Jumbo - Visma. Tím byl Mike Teunissen a oblékl trikot lídra.

"Robert říkal, že je to fantastické, moc se na to těším. Obléknout dres lídra ve své zemi je neuvěřitelné," řekl v cíli Teunissen.

Teunissen dnes dostal příležitost jet na vlastní výsledek a díky tomu se posunul do čela. "Ne, to nebylo předem v plánu, ne. Celkové pořadí s Primožem Rogličem je naší prioritou. Proto mě dnes ráno překvapilo, když řekli něco jiného. Vedení týmu mi řeklo, že pokud se s Primožem bezpečně dostaneme do posledních třech kilometrů etapy, můžu se zapojit do spurtu a být tak první z Jumbo - Visma, kdo projede cílem. Chci tedy poděkovat týmu, že mi dal tuto příležitost."

Nizozemec má s držením trikotu lídra na velkém závodě své zkušenosti. V roce 2019 oblékl žlutý dres na Tour de France. "Už ten žluťák byla výjimečný, ale možnost nosit červený dres doma je snad ještě lepší."

Vojtěch Řepa (Kern Pharma) a Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) dojeli v čase vítěze a v celkovém pořadí ztrácí 1:12 a 1:25.