Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step) si poradil v chaotickém dojezdu nejdelší etapy UAE Tour a s velkým náskokem porazil Davida Dekkera (Jumbo - Visma) a Caleba Ewana (Lotto Soudal). Bennett měl v nervózním závěru etapy vynikající podporu od Michaela Mørkøva (Deceuninck - Quick-Step). Přesto musel být v dojezdu tvrdý, nejdříve u levé bariéry zmáčkl závodníka týmu Astana a později po zahájení spurtu zavřel cestu Davidu Dekkerovi. 

Dojezdu nedominoval jeden silný sprinterský vlak. Na otočce 2,7 kilometru před cílem najel do čela pelotonu tým Lotto Soudal, ale Caleb Ewan si nedokázal najít správnou pozici a byl příliš vzadu a musel si za své vlastní síly dojíždět více dopředu. Israel Start-Up Nation se pokusil rozjet, ale jiní závodníci byli rychlejší. Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) začal spurtovat příliš brzo a nemohl reagovat na zrychlení soupeřů a dojel až šestý, za Italy Eliou Vivianim (Cofidis) a Matteem Moschettim (Trek - Segafredo). 

Na tuto příležitost jsem musel několik dní čekat. Při přípravě na sprint jsem byl opravdu nervózní, protože to byl můj první hromadný dojezd v sezóně. Musel jsem se je držet za kolegy. Všichni odvedli skvělou práci. Jsem velmi hrdý na to, že jsem jejich práci dokončil. Je to moje padesáté profesionální vítězství a to je velmi příjemné,“ říká vítěz etapy.

Průběh nejdelší etapy letošního ročníku UAE Tour byl velmi nezáživný, dlouho se nic nedělo a až později se do úniku dostali Olivier Le Gac (Groupama - FDJ) a Francois Bidard (AG2R Citroen). Jejich snaha skončila 20 kilometrů před cílem. V pelotonu se zrychlilo až 11 kilometrů před cílem. Tadej Pogačar (UAE Emirates) bez problému udržel červený dres lídra závodu a David Dekker se dostal do vedení bodovací soutěže.

V sedle to byl docela dlouhý a horký den," řekl Pogačar po čtvrté etapě.Myslím, že jsme všichni ještě cítili včerejší etapu. Dnes to bylo uvolněnější, ale v dojezdu to bylo hodně rychlé. Náš sprinter Fernando Gaviria bohužel nedokázal zvítězit, ale zítra máme další šanci. Etapa bude opravdu těžká a všichni víme, jak silný je Adam Yates. Doufám, že budu mít zase dobré nohy.“