Nebyla nouze o pády. K zemi šlo hned několik závodníků, kteří byli ochotni riskovat v zatáčkách na mokré silnici. Ne všem pršelo, v úvodu prologu bylo sucho, poté sprchlo a na závěr už trať opět osychala. Přesto se nikdo ani nepřiblížil Albertu Bettiolovi (EF Education-Easy Post). Bývalý vítěz Kolem Flander porazil Američana Sheffielda z Ineos Grenadiers o 8 sekund. O 10 sekund horší byl Dán Julius Johansen (Intermarché-Circus-Wanty) startující mezi posledními. Nejlepším domácím závodníkem je sprinter Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), který po prvním měření sil ztrácí 11 sekund, stejně jako jeho týmový kolega Samuel Gaze z Nového Zélandu. 

"Jsem opravdu spokojený a zároveň jsem měl hodně štěstí," řekl Bettiol po dojezdu. "Kdyby měli všichni stejné podmínky, tak bych nevyhrál. Věděl jsem, že bych mohl zajet dobrý závod, ale v tak krátkém prologu jsem nebyl favoritem. Počasí mi pomohlo. Musel jsem prostě šlapat na plný plyn. Požádal jsem sportovní ředitele, aby mě nasadili na start jako prvního, protože jsem mohl svým spolujezdcům pomoci radou. Je to trochu překvapivé. Zatím si budu užívat dres. Je to dlouhý týden a skutečný závod začíná až zítra."

Spokojený byl také druhý nejrychlejší muž závodu, mladík Sheffield: "Jsem opravdu spokojený s tím, jak probíhala zimní příprava a jak se dnes cítím. Tento týden budeme mít ještě spoustu příležitostí. Některé z nás ovlivnil déšť, ale s tím se nedá nic dělat. Takové jsou závody. Vzhledem k tomu, jak je závod postaven a kvůli časovým bonusům, to bude opravdu těsný závod. Je tu spousta rychlých závodníků, na které si musíme dávat pozor."

Mnozí favorité se na mokré trati nemohli pouštět do zatáček moc rychle, Jay Vine (UAE Emirates) ztratil 14 sekund, stejně jako Michael Matthews (Jayco-AlUla). Rohan Dennis (Jumbo-Visma) ztratil 17 sekund, Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) 19 sekund a Luke Plapp (Ineos Grenadiers) zaostal o 20 sekund, stejně jako Pello Bilbao (Bahrain Victorious).