Závod Muscat Classic byl předkrmem před startem už tradičního etapového závodu Kolem Ománu. Oba závody sdílejí stejnou startovní listinu a tak se v pelotonu objevili i Češi Jan Hirt a Josef Černý ze Soudal Quick-Step. 

Do dlouhého úniku se ve zvlněném závodě na 173,7 kilometru vydal pouze jediný odvážlivec, Japonec Manabu Išibaši z kontinentální sestavy JCL UKYO. Išibaši si vytvořil až 16 minut náskoku před znuděným pelotonem, ale pro jezdce v hlavním poli nebyl problém unaveného uprchlíka dostihnout a po 140 kilometrech sólové jízdy byl pohlcen a v posledních 30 kilometrech se začalo závodit o vítězství.

Následovala spousta útoků různých závodníků, v kopcích se peloton natahoval a zmenšoval, ale nikdo si nevytvořil dostatečný náskok. Útočilo se i v posledních pěti kilometrech, po posledním stoupání zbylo v pelotonu pouze něco málo přes 30 jezdců a mezi nimi také Hirt. O vítězi se rozhodlo ve stoupavém spurtu a nejrychlejší byl Jenthe Biermans. Belgičan si připsal své úplně první profesionální vítězství a první triumf pro francouzský celek v letošním roce. Biermans byl blízko výhře už v lednu na Clàssica Comunitat Valenciana 1969, kde nestačil jen na Arnauda De Lieho. 

"Je to úžasný pocit. Je to pro mě hodně emotivní, protože je to moje první vítězství po sedmi letech mezi profesionály. Loni zemřel otec mé přítelkyně, který vždy říkal, že jednou vyhraju. Tohle vítězství je pro něj," řekl Biermans v cíli. 

Druhý skončil Jordi Warlop, hostující v Soudal Quick-Step z kontinentální farmy. Warlop původně neměl v Ománu vůbec startovat, na poslední chvíli nahradil nemocného Jamese Knoxe. Třetí příčku obsadil Andrea Vendrame (AG2R Citroen). Hirt projel cílem na 27. příčce a Černý byl 66.