V UCI registrovaných týmech jezdila Reusser poprvé až letos, konkrétně v barvách Světového cyklistického centra UCI. 

Její specializací je časovka. Letos vyhrála Evropské hry, kde o 1:15 porazila druhou Nizozemku Chantal Blaak. Marlen Reusser ovládla i národní šampionát Švýcarska (zopakovala výsledek z roku 2017) i časovku v Lublani (1.2). Je ale i mistryní Švýcarska v silničním závodě a nikoli ze spurtu, ale typicky pro tempařku: všem ujela a do cíle přijela osamoceně. 

Na Mistrovství světa v Yorkshiru skončila šestá, když zaostala na 30 km trati o tři minuty za vítěznou Američankou Dygert-Owen, ale jen o něco málo přes minutu za třetí Van Vleuten, která si potom při silničním závodu žen dělala se soupeřkami, co chtěla. Oproti předešlým letům jde u Reusser o výrazné vylepšení: na mistrovství světa 2017 29., 2018 17. 

V Čechách jsme ji mohli vidět v roce 2017 na Tour de Feminin, kde byla v časovce 7. a ve 4. etapě z průběžného 53. místa odstoupila ze závodu. 

To, že nejlepší Švýcarka přichází do týmu sponzorovaného švýcarskými společnostmi, určitě není náhoda. „Věřím, že společnost Bigla má know-how, které sportovcům umožňuje dostat se na vrchol v jejich sportovním snažení,“ říká nejlepší švýcarská silniční cyklistka současnosti. 

„Doufáme a jsme si jisti, že jí můžeme poskytnout takové podmínky, která ji přivedou k vítězství na olympijských hrách i na mistrovství světa. To je náš hlavní společný cíl,“ řekl manažer týmu Thomas Campana. 

Tým nespěchá s uveřejněním soupisky na rok 2020. I u Nikoly Noskové je zatím oficiálně otazník. Biglu ovšem po třech letech opouští Dánka Cecilie Ludwig, druhá nejpilnější sběratelka UCI bodů v uplynulé sezóně. A to je citelné oslabení. Jak se s tím nakonec tým vyrovná, teprve uvidíme.

Marlen Reusser na trati letošního mistrovství světa.