Bittner dostává na začátku sezóny hodně příležitostí od svého týmu DSM-Firmenich PostNL. Závodit začal už v lednu na Tour Down Under v Austrálii a kromě toho u protinožců objel další tři jednorázovky. Po návratu do Evropy si odskočil do Portugalska na Kolem Algarve a poté už zamířil do Belgie, kde objel už pět klasik. 

Na kontě tak má celkem dvacet závodních dní a před Sanremem stihne ještě další belgickou klasiku Nokere Koerse. Což ho řadí mezi nejaktivnější závodníky začátku letošní sezóny. A v některých závodech už dostal příležitost jet na vlastní výsledek. Útočil v průběhu dlážděné klasiky Le Samyn, ale šanci na dobré výsledek mu sebral špatně načasovaný defekt. Jen o pár dní později už slavil druhé místo v cíli GP Criquielion. 

Formu má tedy vynikající, letos by se mohl na menších jednorázových závodech prosadit a možná si taky připsat první profesionální vítězství, ale zároveň dostává šanci i na největších klasikách, kde sbírá zkušenosti. Loni byl nominován na start Sanrema, Kolem Flander i Paříž-Roubaix. Stejný program ho čeká i letos. 

CORVOS_00036425-042-scaled.jpg

Na Sanremu samozřejmě mezi favority nepatří, ačkoliv jako rychlý klasikář by zde měl mít v budoucnu šanci na dobrý výsledek. Tým DSM-Firmenich PostNL nemá žádného opravdového favorita, ale to má málokterý tým, protože konkurovat Mathieu van der Poelovi, Tadeji Pogačarovi, Matejovi Mohoričovi a dalším hvězdám skoro není možné. 

"Naším hlavním cílem je zúčastnit se závodu a ukázat barvy našeho týmu po celý den. Budeme závodit agresivně a hledat své příležitosti v úniku a díky tomu doufáme, že se dostaneme do dobré pozice pro finále, kde bude naším trumfem Kevin," říká Rudi Kemna, trenér týmu DSM-Firmenich PostNL o Kevinovi Vermaerkemu. "Letos už předvedl několik dobrých výkonů a z Tirrena odjíždí v dobré formě," dodává Kemna na adresu amerického klasikáře. 

Sestava pro Milán-Sanremo: 

Patrick Bevin (Nový Zéland)
Pavel Bittner (Česko)
Romain Combaud (Francie)
Alex Edmondson (Austrálie)
Chris Hamilton (Austrálie)
Martijn Tusveld (Nizozemsko)
Kevin Vermaerke (USA)

Debut na Okolo Katalánska 

Bittner už také ví, že se poprvé podívá na Okolo Katalánska, převážně vrchařský etapový závod kategorie WorldTour. Loni debutoval na Paříž-Nice, letos si vyzkouší španělský etapák. Ten se vzhledem k množství horských etap nezdá být ideální, ale podle Phila Westa je to příležitost pro Bittnera a další závodníky útočit v závěrech lehčích etap. 

"V průběhu celého závodu se budeme zaměřovat na etapy, kdy Emils (Liepinš, pozn. red.) bude spurtovat podpořen solidním týmem, který mu bude připravovat sprinty. V ostatních etapách chceme být aktivní, kluci jako Pavel, Sean (Flynn) a Frank (van den Broek) mohou něco zajet ve finále každého dne," říká West. 

Kromě Bittnera je v akci v dresu DSM-Firmenich PostNL také Milan Kadlec. Devatenáctiletý český cyklista dnes startuje na Milano-Torino, prvním závodě kategorie Pro ve své kariéře.