Do Argentiny jsme dorazili v pondělí. Cesta to byla opravdu dlouhá. Z Barcelony jsme letěli do Paříže, kde jsme se potkali se zbytkem týmu. Následoval noční let do Buenos Aires, a pak ještě dvouhodinový let do naší cílové destinace - provincie San Juan.

První, úterní, trénink byl pro tělo ohromným šokem. Třicet hodin cestování a teploty pohybující se okolo 40 stupňů udělaly své. Tepovou frekvenci jsem měl při stejné intenzitě minimálně o 30 úderů za minutu vyšší než normálně. Objeli jsme necelé tři hodiny, poměrně volným tempem. Jinak to ani nešlo. Cítil jsem se však jako bych měl v nohách 6 hodin.

Ve středu již to bylo o poznání lepší. Opět jsme vyrazili na tříhodinový trénink. Cítil jsem se mnohem lépe, ale posledních třicet kilometrů jsem již myslel jen na to, jak si dám ledovou sprchu.

Ve čtvrtek už to bylo zase o poznání lepší. Je úžasné pozorovat, jak rychle se tělo adaptuje. Tepová frekvence už se začíná blížit k normálu. I pocity z tréninku byly mnohem lepší. První čtyři hodiny jsem zvládl bez větších obtíží a zařadil i několik intervalů. Závěrečných 30 minut jsem si však pěkně potrpěl a na hotel dorazil úplně vyprahlý. A to i přes to, že jsem vypil 10 bidonů. Tedy 5 litrů tekutin.

Dnes jsme odpočívali a v sobotu je již na programu krátké kriterium. V neděli začínáme na ostro.
Tak držte palce!
loading...
Pár obrázků pro připomenutí
loading...