Michael Boroš dokončil závod úrovně UCI C1 na 13. pozici se ztrátou 2 minut na nejrychlejšího cyklokrosaře sezóny. Po taktickém výkonu si vítězství pohlídal domácí Eli Iserbyt, který navázal na trojici prvenství ze závodů Světového poháru.

Byl to takový klasický belgický závod, který se jel trochu jinak než při Světovém poháru. Nikdo na nic nečekal, protože tady je to taková místní klasika. Jel se doraz a v podstatě tak, jak jsem odstartoval, jsem víceméně i dojel do cíle. Moc tady nešlo předjíždět, protože okruh byl hodně technický. Navíc zítra se jede další svěťák, takže když jsem viděl, že na čelo už nedojedu, úplně jsem neplýtval silami a snažil se v uvozovkách pošetřit. Zítřejší start jsem měl v hlavě, ale pořád je to prestižní závod, takže jedu naplno. Nedá se říct, že bych si nějak ubíral, jen jsem se snažil méně pracovat ve skupině. Ale doraz se jede víceméně pořád,“ popsal netradiční průběh závodu Michael Boroš.

Světový pohár pokračuje už v neděli 30. října čtvrtým závodem v belgickém Maasmechelenu. V průběžném pořadí seriálu je Michael Boroš se ziskem 45 bodů na 7. příčce. Před týdnem v Táboře zaznamenal jezdec Elkov Kasper prozatím nejlepší umístění, když dojel devátý. „Trať v Maasmechelenu neznám, protože se tam jede poprvé, takže nedokážu říct, co mě tam čeká. Uvidíme zítra,“ doplnil český cyklokrosový mistr.

Superprestige Ruddervoorde (C1) - Muži Elite:

  1. Eli Iserbyt (Belgie, 58:03)
  2. Laurens Sweeck (Belgie, 58:15)
  3. Lars Van Der Haar (Nizozemsko, 58:34) ...13. Michael Boroš (ČR, 1:00:05)