Konec 6. etapě Vuelty byl velmi dramatický. Peloton se na posledních 25 kilometrech rozdělil na větru a hodně času ztratili Wilco Kelderman (Sunweb) a Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Boční vítr nadělili hlavní pole na spoustu skupin a velkou smůlu měl Kelderman, kterého zastavil defekt a okamžitě ztratil minutu a půl na čelo závodu. Stáhli s k němu všichni spolujezdci z týmu Sunweb, ale ani to nepomohlo. Keldermanova skupina (i s Pinotem) ztratila 1:44 a Nizozemec se propadl na 17. místo. Na Rudyho Molarda (Groupama-FDJ) ztrácí 2:50. Pinot je 18., +3:08. 

Dojezd etapy byl hektický, týmu Quick-Step Floors se nepodařilo rozjet spurt pro Eliu Vivianiho (Quick-Step Floors) a využil toho Nacer Bouhanni (Cofidis). Získal první vítězství v závodě kategorie WorldTour v letošním roce a po čtyřech letech opět vyhrál etapu na třítýdenním závodě. Za Bouhannim dojeli Danny van Poppel (LottoNL Jumbo) a Italové Viviani, Simone Consonni (UAE Emirates) a Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). Jan Hirt (Astana) dokončil na 167. místě se ztrátou 5:36. 

Michal Kwiatkowski (Sky) udržel zelený trikot lídra bodovací soutěže. Luis Angel Maté (Cofidis) po dalším dlouhém úniku, který absolvoval ve společnosti Richieho Porteho (BMC) a Jorgeho Cubera (Burgos - BH), navýšil vedení ve vrchařské soutěži.  

Foto Sirotti