Německý vrchař Emanuel Buchmann obětoval Vueltě start na Tour de France a chce uspět v celkovém pořadí. V takové roli je poprvé v kariéře, ale tým si přeje německého lídra a proto má mimořádnou příležitost. ,,Je výborně připravený a už má letos za sebou spoustu dobrých výsledků. Očekáváme minimálně první desítku, ale bude záležet na vývoji závodu. Myslím, že může být i lepší. Peter a Rafal budou útočit na etapy. Uvidíme, jak se Peter zotavil z pádu na Tour, ale celkově věřím, že máme silný tým," okomentoval Ralph Denk, manažer týmu, sestavu na Vueltu. 

Kromě Buchmanna, Sagana a Majky na Vueltu míří zkušený tempař Marcus Burghardt, rakouský mistr Lukas Pöstlberger, Němec Michael Schwarzmann, italský vrchař Davide Formolo a australský klasikář Jay McCarthy. 

Buchmann bude mít velmi silnou podporu v kopcích, Formolo a Majka jsou velice dobří a Bora nebude v horách vůbec slabá. Pro Buchmanna bude nejtěžší zvládnout tlak lídra, ale cítí se připraven: ,,Myslím, že jsem připraven. Je to čest vést tak velký tým, jakým je BORA-hansgrohe na Grand Tour a udělám vše, abych naplnil představy týmu. Připravoval jsem přímo na Vueltu a celá sezóna probíhala velice dobře. Je to pro mě největší výzva, ale jsem v dobré formě. Teď potřebujeme i trochu štěstí, abychom Vueltu zvládli bez pádu a dalších problémů," říká Emanuel Buchmann. 

BORA-hansgrohe je letos velmi úspěšným týmem na třítýdenních závodech, zejména ve sbírání etapových vítězství. Na Giro ďItalia získal tři triumfy Sam Bennett a na Tour také tři Peter Sagan. Víc etap na Grand Tours letos vyhrál jen Quick-Step Floors (9). A etapová vítězství budou důležitá i na Vueltě, proto startují Peter Sagan a Rafal Majka. 

,,Rozhodl jsem startovat na Vueltě, protože to vyhovuje mojí přípravě na Mistrovství světa v Innsbrucku. Uvidíme, jak mě ovlivní pád na Tour de France, ale cítím, že jsem na dobré cestě vrátit se do formy. Na Vueltě je spousta zajímavých etap. Máme silný tým a hodně možností uspět v etapách. Taky se o aspoň jednu etapu pokusím," zhodnotil své možnosti Peter Sagan. 

Rafal Majka odjel v porovnání se Saganem z Tour de France v mnohem lepším stavu, ale byl zklamaný, že nedokázal jet o celkové pořadí: ,,Po Tour jsem byl v dobré kondici, v posledním týdnu jsem se vrátil do své nejlepší formy a pořád se cítím dost čerstvý i na Vueltu. Poslední týdny jsem strávil ve vysoké nadmořské výšce a trénoval. Moje role je jiná a zkusím vyhrát etapy. Na Vueltu mám pěkné vzpomínky a jsem připraven bojovat v dalších třech týdnech." 

Vuelta začíná příští sobotu 25. srpna prologem v Málaze. 

Foto Sirotti