Hlavním produktem řady jsou kola CADEX AR 35 WheelSystem. Pouze 1270 gramů váží celý pár nových kol, vybavená technologií hookless a podle CADEXu mají nejlepší poměr tuhosti a hmotnosti ve své třídě. Díky detailnímu vrstvení karbonu jsou kola CADEX AR 35 WheelSystem zároveň pevná a velmi lehká. Kola dosahuje stejné odolnosti proti nárazu jako karbonová kola pro horská kola a zároveň jsou lehčí než konkurenční výrobky.

"Ve společnosti CADEX trávíme spoustu času na gravelech," říká Jeff Schneider, vedoucí produktového a marketingového oddělení společnosti CADEX. "Věděli jsme, že existují aspekty jízdy v terénu, které bychom mohli zlepšit. Během posledních více než dvou let jsme tedy spojili naše zkušenosti z reálného světa s časem stráveným v testovací laboratoři a vyvinuli kola, na která jsme velmi hrdí."

Kola jsou vybavena novými náboji CADEX R2-C60 s keramickými ložisky. "Na náš nový náboj a na to, co přináší do světa gravelu, jsme nejvíce hrdí," dodává Schneider. "Šli jsme k rýsovacímu prknu, abychom vše přepracovali a vytvořili něco, co je mimořádně citlivé a optimalizuje přenos výkonu."

Kola mají vnitřní šířku ráfku 25 mm, což vytváří kulatější a rovnoměrnější tvar pláště pro širší silniční a gravelové pneumatiky a navíc zvyšuje podporu bočnic při zatáčení. Širší a kratší kontakt s povrchem také snižuje valivý odpor a zlepšuje tlumení nárazů. Karbonové "dráty" s vysokou pevností v tahu a dynamické vyvážené zaplétání navíc zvyšují boční tuhost.

Dva nové pláště

CADEX představuje také dva nové bezdušové pláště AR a GX. Jeden pláště má rychlejší vzorek a druhý hrubý. Oba modely mají 170 TPI, kevlarové patky a ochranu proti průrazu Dual Shield. Plášť AR je rychlý, ideální pro cestičky a polní cesty, kde je nejdůležitější rychlost a trakce. Plášť GX je určen do agresivnějšího terénu včetně sypkého štěrku a písku, lehkého bláta a náročných podmínek.

Bezdušová pneumatika AR je vybavena dvojitou směsí s kosočtvercovými výstupky uprostřed běhounu a vyššími lichoběžníkovým vnějším vzorkem pro lepší trakci v zatáčkách. Je to pneumatika stvořená pro všestranné použití a rychlé odvalování. AR váží 425 g a je k dispozici v rozměru 700x40c.

Bezdušová pneumatika GX je také vybavena dvojitou směsí a středovým běhounem s hrubším vzorkem a ještě výraznějším vnějším vzorkem. Výsledkem je lepší kontrola v náročnějším terénu. Bezdušový plášť GX váží 445 g a také je k dispozici v jednom rozměru 700x40c.

Řídítka určená na gravel 

Specificky gravelová řídítka jsou v poslední době v módě. některá jsou hodně netradiční a pomalu se tvarem a šířkou přibližují bajkovým řídítkům, ale CADEX zvolil o dost konzervativnější přístup. Řídítka AR mají 8° flare a ergonomický design s malým dropem 115 mm a reachem pouze 70 mm pro lepší a reaktivnější ovladatelnost kola při držení za páky. Při větší jistotu při spodním úchopu jsou konce řídítek o 40 mm prodlouženy. Přesné vrstvení uhlíkových vláken zajišťuje vyšší pevnost při minimální hmotnosti, řídítka AR mají pod 200 gramů. 

Více na cadex-cycling.com.