Caleb Ewan se od přestupu do týmu Lotto Soudal řadí k nejlepším sprinterům světa. Drobný Australan s korejskými kořeny vyhrál za dvě sezóny 17 závodů, z toho 5 etap na Tour de France a 2 etapy na Giro d´Italia. Už v roce 2015 vyhrál etapu na Vueltě, takže patří k aktivním závodníkům, kteří vyhráli aspoň jednu etapu na všech Grand Tours. Teď má před sebou jeden ještě mnohem méně častý cíl, vyhrát etapu na všech Grand Tours v jednom roce. 

„Mým velkým cílem je vyhrát etapu na každé Grand Tour,“ říká Ewan v rozhovoru pro CyclingPro.net. Pokud vyhraji etapu na Giru, budu pokračovat na Tour a na Vueltu. Pokud se mi nepodaří vyhrát na Giru, možná nebudu startovat na Vueltě,“ vysvětluje. Ewan zahájí sezónu v únoru na Kolem Valencie. Potém bude pokračovat na UAE Tour, Tirreno - Adriatico, Milán - Sanremo, Scheldeprijs, Giro d´Italia, Tour de France a Vueltu.

Pouze třikrát se v minulosti stalo, aby jeden závodník vyhrál v jedné sezóně etapy na všech třítýdenních závodech. V roce 1956 Miguel Poblet, v roce 1958 Pierino Baffi a v roce 2003 Alessandro Petacchi. V posledním případě to byl stěží překonatelný výkon. Petacchi před 18 lety vyhrál 6 etap na Giru, 4 etapy na Tour a 5 etap na Vueltě. Celkem tedy stěží uvěřitelných 15 etap.

Trasa Giro d´Italia a Vuelty je zatím neznámá, ale Ewan se nebojí, že by potenciální náročnou a horskou trať nezvládl: Obvykle hory zvládám dobře. Nikdy jsem neskončil mimo časový limit. Trasu Gira zatím neznáme, ale pokud budu mít v posledním týdnu málo šancí vyhrát, pravděpodobně závod ukončím předčasně.“ Tento systém je mezi sprintery poměrně oblíbený. Když je závodní kalendář normální, spousta rychlých závodníků objede pouze polovinu Gira a začne se připravovat na Tour de France. Ta je pro Ewana hlavním cílem sezóny.

Australan patří k nejrychlejším mužům v pelotonu a v belgické sestavě Lotto Soudal našel potřebnou podporu a odměňuje se spoustou vítězství nejvyšší úrovně. Pro Lotto je nejdůležitějším závodníkem, protože je spolehlivý. Lídrem bude také na Sanremu, kde v roce 2018 skončil druhý. Byl po 300 kilometrech nejrychlejším mužem pelotonu, ale až za Vincenzem Nibalim. „Když budu realista, Milán - Sanremo je jediný monument, který mohu vyhrát. Je těžké se na tento závod připravit, ale udělám pro to maximum. S jezdci jako jsou Wout van Aert, Julian Alaphilippe a Arnaud Démare to nebude snadné,“ vyjmenoval Ewan tři bývalé vítěze první monumentální klasiky sezóny.