Rovinatou 198 kilometrů dlouhou etapu ozvláštnil kratký gravelový úsek nedaleko před cílem, ale bohužel televizní diváci neviděli z průběhu závodu nic, protože místní úřady nedovolily vzlétnout televizní letadlo. V přímém přenosu bylo pouze posledních 200 metrů etapy. A v těch si nejlépe počínali jezdci Lotto Soudal. Jasper De Buyst dovezl Caleba Ewana na ideální pozici do spurtu a drobný Australan toho využil.

Do nejdelšího úniku etapy se dostali tři cyklisté, Nor Martin Urianstad (Uno-X), Malajec Shahrul Mat Amin (Terengganu Polygon) a Řek Polychronis Tzortzakis (Kuwait). Trojice si rychle vytvořila tříminutový náskok, který dlouho držela. Tzortzakis a Urianstad vydrželi na čele závodu až do mety 25 kilometrů před cílem a poté sice útočili i další jezdci, ale bez většího úspěchu a vše se chystalo na hromadný dojezd.    

Do cílové rovinky 200 metrů před cílem najel celý peloton, Jordi Meeus (BORA - hansgrohe) se pokusil rozjet spurt pro Martina Laase, ale závodníci Lotto Soudal měli navrch a Ewan prokázal, že je na tom po zimní přípravě velmi dobře. Za Ewanem se schovával Laas z týmu BORA - hansgrohe, ale rychlostně na něj nestačil a ani vykouknul z háku. Dojel druhý před Fernandem Gaviriou (UAE Emirates) a čtvrtý dojel De Buyst, který nepřestal sprintovat ani po odvedení práce pro vítěze etapy. Na pátém místě skončil Niccolo Bonifazio (TotalEnergies). Do boje o vítězství se vůbec nedostal Dylan Gronewegen (BikeExchange - Jayco). Nizozemec byl příliš vzadu v hlavním poli, aby se dokázal zapojit do sprintu o první místa a skončil až 12. Ale nedařilo se ani Davide Ballerinimu (Quick-Step Alpha Vinyl), který skončil 8. 

"Vyhrát první závod je nejlepší možný start sezóny," řekl v cíli Caleb Ewan. "Jsem moc spokojený a jsem spokojený i s tím, jak si vedl tým. Dovezli mě do cíle a stačilo spurtovat sto metrů. Moc jim děkuju, odvedli skvělou práci. Máme tady určitě nejsilnější sprinterský tým a máme taky trochu nový sprinterský vlak s Rudim Seligem v sestavě a taky s Jarradem Driznersem. Na tom gravelu jsme se nemohli moc rozhlížet kolem sebe, bylo to docela hektické a jenom jsme se snažili držet dál od nějakých problémů a tým mi pomohl dostat se do čela pelotonu před začátkem toho úseku." 

Ewan se po etapě oblékl do dresu lídra celkového pořadí a také do dresu lídra bodovací soutěže. Nejaktivnějším závodníkem byl vyhlášen Martin Urianstad a nejlepším mladým jezdcem je Felix Groß (UAE Emirates).