21. etapa Tour de France skončila podle předpokladů spurtem nejrychlejších cyklistů a Caleb Ewan (Lotto Soudal) dokázal, že je nejlepším současným sprinterem. Porazil Dylana Groenewegena (Jumbo - Visma) a získal jako jediný tři etapová vítězství. V letošní sezóně už vyhrál pět etap Grand Tours, dvě na italském Giru a tři na Tour. 

V chaotickém dojezdu začal jako první spurtovat Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), ale byl nejdříve předstižen Maxem Richezem (Deceuninck - Quick-Step) a Nicolou Bonifaziem (Total Direct Energie) a těsně před cílem se přes ně přehnali Ewan a Groenewegen. 

Nic to nezměnilo na všech soutěžích. Egan Bernal (Ineos) je poprvé vítězem Tour de France, porazil Gerainta Thomase (Ineos) a Stevena Kruijswijka (Jumbo - Visma). Egan Bernal poprvé vyhrál také soutěž do 25 let. Peter Sagan (BORA - hansgrohe) posedmé vyhrál bodovací soutěž, což je nový rekord Tour de France. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) je poprvé nejlepším vrchařem. Španělský celek Movistar je opět nejlepším týmem Tour. 

Caleb Ewan (Lotto Soudal)


Geraint Thomas (Ineos), Egan Bernal (Ineos), Steven Kruijswijk (Jumbo - Visma)

Foto Sirotti