Další jednoduchá a čistě rovinatá etapa skončila hromadným dojezdem v Novi Ligure. Caleb Ewan (Lotto Soudal) ve spurtu proti větru a do mírného stoupání porazil Arnauda Démara (Groupama - FDJ), který byl opět silný, ale neměl prostor a skončil druhý. Na třetím místě projel cílem Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe). 

V bodovací soutěži převzal dres lídra Arnaud Démare, nejenže Ackermanna porazil v cíli, ale také na rychlostní prémii. Démare má 194 body, Ackermann zatím nasbíral 183 body. 

Ani v 11. etapě se vítězství nedočkal Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step). Italský mistr měl velkou podporu svého týmu, ale ve spurtu neměl dostatek sil a místa a dokončil na čtvrtém místě. Po závodě oznámil, že na letošním Giru končí. A není sám, ani Caleb Ewan do čtvrteční etapy nenastoupí.

V celkovém pořadí nadále vede Valerio Conti (UAE Emirates). Nans Peters (AG2R La Mondiale) je vedoucím mužem kategorie do 25 let a Giulio Ciccone (Trek - Segafredo) zůstává nejlepším vrchařem. Ve čtvrtek na závodníky čeká první horská etapa s cílem v Pinerolu. 

Foto Sirotti