Caleb Ewan (Lotto Soudal) dostal poprvé v životě příležitost startovat na Tour de France a hned získal etapové vítězství. Mladý Australan si v hektickém závěru poradil sám a vyrazil ze závětří za Dylanem Groenewegenem (Jumbo - Visma) a o pár centimetrů nizozemského soupeře porazil. 

Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step) měl dobrou pozici ve spurtu, ale rychlostně na první dvojic nestačil. Stejně jako čtvrtý Peter Sagan (BORA - hansgrohe), pátý skončil Jens Debuscchere (Katusha Alpecin) a šestý Sonny Colbrelli (Bahrain Merida). 

Etapa byla nervózní, prootže opět hrozil silný vítr a terezíny, ale nakonec k ničemu vážnému nedošlo. Hned po pár metrech se vytvořila čtyřčlenná skupina uprchlíků. Unikli Lilian Calmejane (Total Direct Energie), Stéphane Rossetto (Cofidis), Anthony Pérez (Cofidis) a Aimé De Gendt (Wanty - Gobert). 

Pérez vyhrál obě vrchařské a rychlostní prémii. Deset kilometrů před cílem nastoupil aujel aimé De Gendt a vybojoval ocenění pro nejaktivnějšího cyklistu, ale 4,5 kilometru před cílem byl dostižen pelotonem.    

Někteří favorité museli řešit drobné problémy. 31 kilometr před cílem došlo k pádu, který zdržel Richieho Porta (Trek - Segafredo) a Naira Quintanu (Movistar), ale oba se vrátili do hlavního pole. Hůř skončil Giulio Ciccone (Trek - Segafredo), který ztratil přes 12 minut a vypadl z pořadí. Ale nejhůře dopadl Niki Terpstra (Total Direct Energie). Nizozemský klasikář si poranil pravé rameno a odstoupil. 

Žádné změny v jednotlivých soutěžích 

V celkovém pořadí zůstal první Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step). V bodovací soutěži si opět polepšil Peter Sagan a opět je jediným vážným uchazečem o zelený dres. Tim Wellens (Lotto Soudal) zůstává lídrem vrchařské soutěže, Egan Bernal (Ineos) vede soutěž do 25 let a Movistar soutěž družstev. 

Foto Sirotti