Juniorský závod míru má během pátku na programu dvě závodní prověrky. Po dopolední časovce jednotlivců dochází ke změně lídra. Na první místo se dostává zatím muž druhých pozic - norský sympaťák Per Strand Hagenes. Druhý dojel v úvodní etapě a druhá příčka mu patřila i po třebenické časovce. „Časovka je moje oblíbená disciplína. Tahle v Třebenicích mi sedla skvěle. Bylo v ní několik krátkých stoupání, ale celkově byla pěkně dynamická a to mám rád,“ poznamenal nový lídr závodu Per Strand Hagenes, který ze žlutého trikotu svlékl svého týmového kolegu a vítěze úvodní etapy Stiana Edvardsena-Fredheima. „Už to říkal Stian - jsme silný tým a hodláme tu bojovat o každou pozici. Jestli se podaří dovézt žlutý trikot do cíle, se necháme překvapit. Na sobotní kopce jsem trochu těžký, ale věřím, že jako tým budeme dál skvěle spolupracovat a může se nám leccos podařit. Závod míru je aktuálně pro mě nejlepší závod a bylo by hodně cool tu uspět,“ pronesl s jiskrou v oku vedoucí muž celkové klasifikace Nor Per Strand Hagenes, kterého v časovce o sedm vteřin porazil jen Belgičan Cian Uijtdebroeks. Ten na 11,2 km dlouhý souboj s časem potřeboval přesně 14 minut a 22 sekund. Desetiny přitom rozhodovaly o bronzovém muži – nepatrně rychlejší byl tentokrát Španěl Ivan Romeo Abad a bramborová pozice zbyla na Francouze Romaina Grégoire.

Osmnáct vteřin za vítězem zaostal nejlepší český reprezentant Matyáš Kopecký, jehož čas stačil na jednadvacátou pozici. Celkově je Kopecký s minutovým odstupem třináctý.

           

V odpoledních hodinách je v plánu druhá půl etapa na necelých šedesát kilometrů se startem i cílem ve Štětí. A opět vám nabízíme internetový přímý přenos od společnosti Techniserv IT:

Výsledky