Kukrle unikl společně s ruskými týmovými kolegy Pavlem Kočetkovem a Dmitrijem Strachovem. Jezdci Gazprom - RusVelo byli jediní tři uprchlíci 2. etapy UAE Tour, která byla opět zcela rovinatá a také mimořádně nezáživná. Kukrle, Kočetkov a Strachov měli v průběhu etapy zájem o dvě rychlostní prémie na 64. a 133. kilometru závodu. Strachov totiž v první etapě závodu vyhrál obě rychlostní prémie a vezl černý dres pro lídra soutěže aktivity. 

V průběhu druhé etapy také vyhrál obě prémie a kromě bodů do soutěže si připsal i časovou bonifikaci 6 sekund. V tu chvíli byl virtuálním lídrem závodu a měl jistou naději, že se oblékne do dresu pro vedoucího závodníka celého závodu, kdyby se nejlepším sprinterům z úvodní etapy dnes nedařilo. Strachov, Kočetkov a Kukrle se za druhou prémií rozhodli zpomalit a počkali na pomalu jedoucí peloton. 

Dostiženi byli 34 kilometry před cílem a peloton neměl žádný důvod hnát se rychle k cíli. A tak zpomalil ještě víc. Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) dokonce na chvíli seskočil z kola a popoběhl, aby televizním divákům ukázal, jak pomalu se závodí. Nedělo se vůbec nic dokud cyklisté nepřijeli do Abú Zabí. Zde na jezdce čekaly i nějaké zatáčky a změny směru, takže už museli být pozorní. Ale dramatického se stále nedělo.

Na širokých silnicích nebylo snadné sestavit sprinterský vlak a udržet formaci. Celé týmy se předjížděly zprava zleva a nikdo neměl v závěru etapy jasnou převahu. Favorité se drželi vpředu, ale všichni se do spurtu nezapojili. Michael Mørkøv (Quick-Step Alpha Vinyl) rozjížděl spurt pro Marka Cavendishe, ale rekordman v počtu etapových vítězství na Tour de France byl schovaný za dvojicí týmu BORA - hansgrohe Dannym van Poppelem a Samem Bennettem. Až za ním se dopředu prodíral včerejší vítěz Jasper Philipsen.

Cavendish začal spurtovat, zatímco Van Poppel nechtěně zavřel Bennetta a neumožnil mu sprint. S Cavendishem se utkal jen Philipsen, ale tentokrát v přímém souboji prohrál a dojel druhý. Aspoň si tak díky bonifikaci za druhé místo udržel červený trikot a zkazil tím radost Strachovovi, který je po dnešení etapě druhý celkově se ztrátou 4 sekund. Třetí s odstupem dojel Pascal Ackermann (UAE Emirates), čtvrtý Olav Kooij (Jumbo - Visma) a pátý Arnaud Démare (Groupama - FDJ). Kromě Bennetta se do spurtu nezapojil ani Dylan Groenewegen (BikeExchange - jayco), který přitom měl v závěru etapy silnou podporu týmu.

Všichni tři čeští závodníci Mathias Vacek (Gazprom - RusVelo), Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) a Michael Kukrle dojeli v čase vítěze. Kukrle je v celkovém pořadí nejvýš, na Philipsena ztrácí 12 sekund a je 7. Vacek s Hirtem ztrácejí 16 sekund.

Philipsen nadále vede hned tři soutěže, kromě celkového pořadí je nejlepší i v soutěži do 23 let a v bodovací soutěži. Vše se nejspíš změní po úterní individuální časovce na 9 kilometrů v Ajmanu. Favoritem časovky je mistr světa Filippo Ganna (INEOS Grenadiers). Porazit ho budou chtít Stefan Bissegger (EF EasyPost), Tom Dumoulin (Jumbo - Visma) a další.