Výměna sponzora přináší týmu BMC opravdu velké změny. Zejména personální. Tým, který příští rok ponese logo polské společnosti CCC, opouštějí velice důležití závodníci a z opor zůstal jen Greg Van Avermaet. Tým nadále bude vést Jim Ochowicz, americký manažer, který stál už za celkem Motorola a má tedy velké zkušenosti s profesionální cyklistikou, ale jinak to bude skoro kompletně nový tým. 

Kdo ze současné sestavy BMC zůstává? Jistý je Greg Van Avermaet, zůstává i zkušený domestik Michael Schär a mladý belgický klasikář Nathan Van Hooydonck. Naopak na odchodu jsou Dylan Teuns (Bahrain Merida), Danilo Wyss (Dimension Data), Tejay van Garderen (EF Drapac), Damiano Caruso (Bahrain Merida) a Simon Gerrans (konec kariéry). 

Čeká se na potvrzení přestupu dalších závodníků. Především odchází Richie Porte, který se dohodl s Trek-Segafredo. Do Groupama-FDJ míří hned dva cyklisté, časovkář-specialista Stefan Küng a jeho švýcarský krajan Kilian Frankiny. Jürgen Roelandts je v BMC teprve prvním rokem a už je na odchodu, zájem o něj má španělský Movistar. Roelandts chce volnost na jarních klasikách, stále je hodně ambiciózní a v Movistaru by měl být jasnou jedničkou na kostky. Jeho zkušenosti a tempařské schopnosti využije tým i na jiných závodech. 

Odchod z BMC potvrdil už také Alberto Bettiol. Italský cyklista se po jediném roce vrací do EF Drapac. Belgičan Loic Vliegen zase míří do Wanty Groupe Gobert. Předpokládá se odchod Rohana Dennise, o nějž se nejvíce zajímá Bahrain Merida, ale potvrzeno to zatím není. Stejně jako odchod Patricka Bevina do Mitchelton-Scott. 

Jim Ochowicz se zatím nemůže pyšnit posilováním týmu, či aspoň nahrazováním závodníků. Zatím je jistý jen přestup Belgičana Guillaumea Van Keirsbulcka. Současný lídr týmu Wanty Groupe Gobert by měl být důležitým domestikem pro Grega Van Avermaeta na jarních klasikách. 

S novým týmem CCC je spojováno mnoho jmen. Do WorldTour by se mohl vrátit Filippo Pozzato (Wilier-Selle Italia), přestoupit by mohli i mladí belgičtí závodníci Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen Baloise), Gijs Van Hoecke (LottoNL Jumbo) a Jasper Philipsen (Hagens Berman Axeon), Polák Lukasz Wisniowski (Sky) a italský sprinter Jakub Mareczko (Wilier-Selle Italia). 

Mluví se o nabídce, kterou tým udělal Geraintu Thomasovi. Vítěz Tour de France ještě novou smlouvu ve Sky nepodepsal, ale přestup do polského týmu by byl velmi překvapivý. Neměl by žádnou pořádnou podporu a nevěříme, že ho Sky nechá odejít. Byla by to chyba od něj i od Sky. 

Ze současného týmu CCC Sprandi Polkowice určitě někteří závodníci přijdou, ale zatím se neví, kolik jich bude a kdo to bude. Nabízí se i Čech Michal Schlegel, ale je to pouze spekulace a Piotr Wadecki, manažer týmu CCC Sprandi Polkowice, tyto spekulace odmítl. Na lepší informace si budeme muset počkat. 

Dosud se zdá, že tým spíše oslabuje a pokud nepřijdou další kvalitní lídři, bude nový polský celek patřit k nejslabším sestavám ve WorldTour. Zatímco Dimension Data, Lotto Soudal, Bahrain Merida a další týmy posilují, CCC je kandidátem na nejnižší příčky žebříčku WorldTour v příštím roce. Ale přestupní období teprve začalo a silní závodníci ještě můžou přijít. 

Foto Sirotti