Vzpomenou si pamětníci, kdy cyklisté naposledy závodili na dálnici před otevřením? Pořadatel zkoušel zjistit a snad to bylo při stavbě dálnice D10 z Prahy do Mladé Boleslavi v osmdesátkách. Případné fotky a tipy neváhejte sdělit v komentáři níže.
A co závodníky v sobotu, 10. září od 10:00 h čeká? Pořadatelé se toho nebojí a využijí dálniční těleso v obou pruzích. V jednom pruhu proběhne zmiňovaný poslední závod Techniserv cupu a v druhém pruhu se bude konat další závod nejvyšší amatérské série Extraliga Masters. Oba závody budou ve všech kategoriích velmi zajímavé, protože se bude bojovat o konečné umístění v Techniserv cupu mládeže a v časovce Extraligy Masters přijedou všichni nominovaní vyladit formu na blížící se MS v Trentu. Vrcholem celého dne bude kategorie Juniorů, která pojede časovku na letos rekordních 30 km. Diváci tak uvidí špičkové časovkářské speciály a parádní výkony všech zúčastněných. Diváci mohou časovku sledovat nejen v prostoru startu, ale také u Dašic na nadjezdu, kde uvidíte závodníky 2x, když pojedou na otočku a zpět.
Pořadatelé jsou předběžně domluveni na realizaci dalších časovek dle postupu stavby dálnice D35, tak se máme i v dalších letech na co těšit. Tak neváhejte přijít a zazávodit si a to zejména hobíci. Kde jinde máte možnost závodit na úplně novém povrchu dálnice absolutně bez provozu. Těšíme se zejména na ty brblali, kteří neustále lamentují nad tím, že se báli, že vyjede auto, děr apod. V sobotu máte šanci to naplno rozbalit a ukázat, co ve Vás je!
Těšíme se na všechny, občerstvení zajištěno!