Odchod Frana Miholjeviće do Bahrain Victorious byl zcela očekávaný. Dvacetiletý cyklista působil od loňské sezóny v italském kontinentálním týmu CTF Friuli ASD, který částečně funguje jako farma velkého celku Bahrain Victorious. Navíc jeho otec Vladimir Miholjević je sportovním ředitelem v Bahrain Victorious. 

Vladimir Miholjević patří k nejúspěšnějším chorvatským profesionálům, působil v Liquigasu a dalších italských týmech, stal se třikrát chorvatským mistrem a objel 13 Grand Tours. Obecně vzato chorvatská cyklistika nepatří mezi nejsilnější, posledním Chorvatem ve WorldTour byl Robert Kišerlovski v roce 2018. Fran Miholjević by se tak poměrně rychle mohl stát nejlepším chorvatským cyklistou historie, pokud potvrdí svůj potenciál na nejvyšší úrovni.

Miholjević je především vynikajícím časovkářem, skončil druhý na evropském šampionátu v kategorii U23 za Alecem Segaertem z Belgie a je současným chorvatským šampionem. Ale jeho největším úspěchem je vítězství ve třetí etapě letošního ročníku Okolo Sicílie. V konkurenci špičkových profesionálů dokázal dotáhnout dlouhý únik až do cíle a oblékl dres lídra. O ten přišel v závěrečné horské etapě, přesto ukázal, že na přestup mezi profesionály je připraven.

"Je to sen a radost podepsat smlouvu s Bahrain Victorious. Tým dobře znám, protože podporuje můj předchozí tým CTF. Na tréninkových kempech, které jsem s Bahrain Victorious už absolvoval, jsem viděl, jakou pozornost věnují detailům, takže nepochybuji, že se budu moci rozvíjet a zlepšovat tím nejlepším možným způsobem," říká Miholjević o svém přestupu. Smlouvu podepsal na dva roky, ale už nyní odchází na stáž.  

Kromě Miholjeviće si Bahrain Victorious zajistil i další dva neoprofesionály, australského sprintera Camerona Scotta a Rakušana Rainera Kepplingera, který se k cyklistice dostal teprve nedávno, protože dříve byl veslařem. Čtyřiadvacetiletý Scott se mezi profesionály prosazuje poměrně pozdě, přitom už v roce 2018 vyhrál etapu Tour of Qinghai Lake v Číně. Letos na sebe upozornil vítězstvím v belgické jednorázovce Memorial Philippe Van Coningsloo. Získal dvouletou smlouvu a doufá, že se mezi profesionály usadí natrvalo. 

Kepplinger podepsal dokonce tříletý kontrakt. Také čtyřiadvacetiletý cyklista patří k letošním objevům rakouské cyklistiky. Vážně závodit na kole začal teprve loni v květnu, když přišel do kontinentální sestavy Hrinkow Advarics Cycleang a od té doby stihl vyhrát Oberösterreich Rundfahrt, skončil druhý v celkovém pořadí Malopolska a druhý na domácím šampionátu v časovce. Svůj cyklistický talent objevil díky virtuální cyklistice na trenažéru, dříve totiž závodně vesloval.