Rik Verbrugghe, bývalý trenér belgického národního týmu a současný vedoucí sportovní ředitel Israel Start-Up Nation se svěřil webu Cycling Weekly: Naším cílem je vyhrávat ve všech typech závodů, ale chybí nám skutečný lídr na celkové pořadí. Máme sice v kádru Chrise Frooma, ale není to ten Chris Froome jako ve Sky. Chceme vyhrávat jednorázové klasiky a týdenní etapáky, ale na Grand Tours nemáme lídra, který by mohl vyhrát, nebo skončit na pódiu, takže budeme usilovat o etapy.

Doposud se z týmu Israel Start-Up Nation dostávaly ven pouze pozitivní ohlasy na adresu Chrise Frooma. Kjell Carlstrom, ředitel týmu a také Sylvan Adams, spolumajitel ISN, opakovaně povzbuzovali Chrise Frooma a stále tvrdili, že se vše vyvíjí dobrým směrem a čtyřnásobný vítěz Tour se zlepšuje a stále s ním počítají na pozici lídra pro Tour de France. Froome přitom patří k nejslabším závodníkům týmu, v posledních dvou letech nezajel žádný dobrý výsledek a je velmi nepravděpodobné, že by se ve 36 letech ještě vrátil na svou nejlepší úroveň. 

Verbrugghe je upřímnější: V příštím roce potřebujeme vidět nějaké výsledky. Může to být na menším závodě, ale snad uspěje na velkém závodě. Nejlépe na největším závodě světa. Ale i úspěch na malém závodě by byl pokrok, krok správným směrem. Nemůžu vysvětlit celou naši strategii, ale je to taková pavučina malých cílů. Když jednoho dosáhne, otevře se další cíl. Ale když se mu to nepodaří, zvolíme náhradní plán.

Zatím nenmá jistý start na Tour de France, pokud neuspěje v předchozích úkolech. Pokud to dokáže, budeme mít Chrise, který je konkurenceschopný jet o Tour de France. Pokud půjde vše podle plánu, bude mít svůj tradiční závodní program, Paříž - Nice, Romandii a Dauphiné. Ale když to nepůjde, nebude mít takové výsledky, jaké od něj očekáváme, pak bude mít jiný, lehčí program.

Verbrugghe chce svému týmu pomoci stát se jedním z pěti nejlepších celků na světě: Je to hodně ambiciózní, protože první čtyři místa mají jistá týmy Ineos, Jumbo - Visma, UAE Emirates a Quick-Step a za nimi jed deset týmů, které mohou skončit na pátém místě. Potřebujeme výsledky, pokud to chceme být my. byli jsme blízko k podpisu smlouvy se dvěma jezdci, kteří, podle mě, jsou budoucností Grand Tours a vítězové etap, ale jeden šel do BORA - hansgrohe a druhý do Quick-Stepu.