Ineos Grenadiers byl už v dobách Sky nejlepším týmem zaměřeným na etapové závody a občas udělal i dobrý výsledek na monumentech a velkých klasikách. Michal Kwiatkowski vyhrál Milán - Sanremo, Wout Poels zvítězil na Lutych - Bastogne - Lutych a podobně, ale obecně vzato týmu záleželo především na Tour de France a dalších etapových závodech. Klasiky byly bonusem. Tento postoj se postupně trochu mění. Dominance britského týmu na Tour de France je pryč a konkurence je tak velká, že se vyplatí rozšířit počet cílů. 

Vše hodně souvisí s vývojem britské cyklistiky. Z počátečních obrovských úspěchů na dráze se Britové posunuli mezi hvězdy etapových závodů a Bradley Wiggins, Chris Froome a Geraint Thomas dlouho pracovali na zlepšení své výkonnosti na třítýdenních závodech. Wiggins a Thomas se mohli vydat jiným směrem a nejspíš by byli velmi úspěšní na klasikách, ale rozhodli se pro etapáky. I další Britové v jiných týmech byli silní především v etapových závodech, zejména bratři Yatesovi. 

Nejmladší generace profesionálních britských cyklistů je ale trochu jiná. Tom Pidcock je nejvšestrannějším cyklistou současnosti, je špičkovým závodníkem na horských kolech, na silnici i v cyklokrosu. Na silničním kole má ambice i v etapových závodech, letos se chystá jet Giro d'Italia na celkové pořadí, ale silný je především v jednorázovkách. A velmi dobrým klasikářem můžou být i další jezdci Sky, například Ethan Hayter a Ben Tulett. A možná i další jezdci, například Magnus Sheffield, Kim Heiduk a Ben Turner. Navíc i současní lídři pro Grand Tours jsou mnohem více ochotní závodit na jednorázových závodech, než tomu bylo za vlády Chrise Frooma. Egan Bernal a Richard Carapaz umí zajet jednorázové závody, oproti nim byl Chris Froome v klasikách zcela bezzubý.  

"Rozhodně se budeme snažit na etapových závodech, ale také chceme vyhrát důležitý jednorázový závod," řekl Matteo Tosatto, sportovní ředitel Ineos Grenadiers, webu Tuttobici. "Byli jsme blízko s Tomem Pidcockem na Amstel Gold Race a z určitého pohledu jsme uspěli s Richardem Carapazem na Olympijských hrách, ale zde startoval za národní tým. Máme skvělé závodníky pro klasiky, takže vyhrát velkou jednorázovku je pro nás dobrý cíl." 

Kromě zmíněných mladých jezdců jsou v Ineosu i velmi zkušení klasikáři. Dylan van Baarle letos vyhrál Dwars Door Vlaanderen, byl druhý na mistrovství světa a v první desítce na Kolem Flander, E3 Prijs a Gent - Wevelgem. Geraint Thomas má s klasikami také bohaté zkušenosti, dříve byl úspěšný na kostkách, letos zvažuje navštívit Ardeny a kopcovité klasiky. Elia Viviani umí zajet sprinterské klasiky, už třikrát vyhrál Hamburg Cyclassics a zvítězil i na GP Plouay a skončil druhý na Gent - Wevelgem. Stále má ambice i na Milán - Sanremo.

Nejzajímavějším závodníkem přesto bude Tom Pidcock. Dvaadvacetiletý cyklista chce jet dlážděné i kopcovité klasiky a zejména v Ardenách se od něj hodně očekává. Vzhledem k jeho váze a výbušnosti by mohl být nástupcem Juliana Alaphilippa.