Partnerem veletrhu je legendární italský titul La Gazzetta dello Sport, jehož růžová barva inspirovala barevnost nejznámějšího silničního závodu v Itálii Giro d’Italia. Nezapomíná se však ani na další odvětví toho nejobtížnějšího sportu. Ve Veroně budou k vidění a vyzkoušení kola pro BMX, biketrial, MTB či cyklokros. CosmoBike navíc představí v rámci svých 3 tematicky zaměřených sekcí demo zkušební dráhu s povrchem pro terénní cyklistiku. Vnější okruh bude přístupný e-kolům a silničním kolům. Využití dráhy bude pro návštěvníky veletrhu zcela zdarma. 

Kam v létě na dovolenou? Do Itálie a na kole!

Rok 2019 byl v Itálii vyhlášen jako rok pomalého cestovního ruchu. Odvětví rekreační turistiky nabývá nejen v slunné Itálii na oblibě, a to díky objevování přírodních krás aktivním pohybem, malým dopadem tohoto dopravního prostředku na životní prostředí či možností svobodné volby trasy. V plánu je tak další rozšíření Národní sítě turistických cyklostezek, specializovaná signalizace v dopravě a další cyklistická opatření. Jedním z bodů programu na CosmoBike tak budou veřejné debaty o bezpečnosti na silnicích a o popularizaci cyklistiky. Itálie díky různorodosti své krajiny nabízí širokou škálu terénů pro začátečníky i hobby sportovce. Na CosmoBike se představí cestovní kanceláře, hotely, jednotlivé regiony i značky specializující se na tento typ cyklistiky.

CosmoBike podporuje mladé a začínající podnikatele

Na veletrhu zazáří několik jmen věhlasných aktivních sportovců, i těch, kteří svoji kariéru již ukončili. Mnozí z nich se nyní věnují vývoji produktů ve spolupráci se známými značkami. Mezi stánky bude možné najít například italské značky Wilier Triestina, Pinarello či Cicli Olympia, ale i mezinárodní brandy jako je např. Scott. Vedle nich mohou návštěvníci potkat i zajímavé méně známé výrobce. CosmoBike by se rád stal odrazovým můstkem pro mladé podnikatele s inovativními produkty, které na trh teprve vstupují, a právě pro ně byl založen program Start@. O své know how se podělí v rámci přednášek i během zkušebních jízd, které hudebně doladí DJs.