Na okruhu kolem francouzského města Sedan absolvovali cyklisté 3 sprinterské a 5 vrchařských prémií. „Etapa byla relativně krátká, ale hodně členitá. Kolem 30. kilometru bylo několik bodovaných kopců za sebou. Už před nimi ujela skupina 18 lidí, ve které jsme byli ve čtyřech,“ popsal náročný průběh Jakub Otruba.

Etapu ovlivnila situace, při níž peloton najel na nesprávnou trasu. Závod byl 30 kilometrů před cílem přerušen a cyklisté v úniku museli počkat, až se hlavní pole dostane zpět na trať. „Byli jsme v úniku asi 70 kilometrů, když nás rozhodčí zastavili, že musíme počkat, protože peloton špatně odbočil. Ve Francii je to pořád po úzkých cestách, doprava, doleva a ve vesnicích se to stát může. Museli čekat asi půl hodiny,“ vysvětlil Otruba.

Poté byl závod restartován, když skupině v čele dali rozhodčí minutový náskok. „Asi 20 kilometrů před cílem se naše skupina rozdělila. Matěj Zahálka a já jsme byli v první pětici, Adam Ťoupalík s Honzou Bártou ve druhé skupině. Spurt nám úplně nevyšel. Rozjel jsem to Matějovi a dojeli jsme na 4. a 5. místě. Bylo to hodně těsné. Máme co napravovat, ale do dalších etap máme dobrou pozici. Hlavně v sobotu a neděli to bude hodně těžké,“ dodal Jakub Otruba z Elkovu Kasper.

Závod v Ardenách pokračuje v pátek 187 km dlouhou zvlněnou etapou kolem Vouziers.