Po tragickém úmrtí norského závodníka Andrého Dregeho na červencovém závodě Okolo Rakouska zasáhla dnes odpoledne cyklistický svět další tvrdá zpráva. Teprve osmnáctiletá švýcarská závodnice Muriel Furrer podlehla těžkým zraněním hlavy, která utrpěla při pádu ve včerejším silničním závodě juniorek na mistrovství světa v Curychu. 

„Komunita mezinárodní cyklistiky ztrácí po smrti Muriel Furrer nadějnou závodnici se světlou budoucností,“ oznamovala Mezinárodní cyklistická federace smutnou událost v tiskové zprávě. Mladá Švýcarka byla ihned po včerejším pádu převezená do curyšské Fakultní nemocnice, kde do dnešního odpoledne bojovala o svůj život.

Tiskovou zprávu o tragické události vydali na oficiálních stránkách závodu také pořadatelé šampionátu: „UCI a organizační výbor mistrovství světa v silniční a para-silniční cyklistice vyjadřují upřímnou soustrast rodině, přátelům a také Švýcarské cyklistické federaci.“ Devadesátý sedmý ročník mistrovství světa v silniční cyklistice tak dostal po této zprávě hořkou pachuť. Alespoň o malý kousek vylepšit náladu cyklistickým fanouškům ve Švýcarsku se nyní snaží domácí cyklisté v závodě mužů do třiadvaceti let.