Organizátoři letos opět slibují výjimečný sportovní zážitek, ale i velice zajímavý doprovodný program. Pro rok 2021 připravili hned několik prémiových bonusů. Tím nejzásadnějším je vedle nového titulárního partnera – společnosti Sazka, také nové vedení závodu.

Stejně jako v loňském roce bude opět ředitelem závodu Leopold König, velká osobnost české a světové cyklistiky. Bývalý špičkový český cyklista, k jehož největším úspěchům patří sedmé místo v celkovém pořadí Tour de France v roce 2013 a šesté místo na Giro d´Italia. König Českou republiku reprezentoval i na olympijských hrách v Riu de Janeiro v roce 2016, kde skončil na jedenáctém místě v časovce jednotlivců.

Na místo předsedy organizačního výboru byl jmenován Robert Kolář, člen dozorčí rady Sazky, a zakladatel závodu Jaroslav Vašíček se přesouvá na místo technického a bezpečnostního ředitele.

„Obrovskou radost mi dělá, že dnes 25. března mohu oficiálně oznámit, že novým významným partnerem závodu se stává společnost Sazka a věříme, že společnými silami podnikneme útok k vyšším cílům až ke kategorii World Tour," prozradil smělé plány Vašíček.

„Vstupujeme do nové éry a nových životních zkušeností. Velmi se na tuto práci těšíme a uvědomuji si, že máme unikátní příležitost udělat ze SAZKA Tour jednu z nejprestižnějších cyklistických akcí na světě," přidal Leopold König, který sám Czech Tour vyhrál dvakrát, když nejlepší byl v letech 2010 a 2013.

„Sazka se už 65 let profiluje jako hlavní partner českého sportu. Jsme rádi, že můžeme ke generálnímu partnerství Českého olympijského týmu připojit i sponzoring největšího cyklistického závodu na českých silnicích. Pevně věřím, že společně s organizátory posuneme tento renomovaný závod zase o krok dál,“ dodal k partnerství Robert Kolář, člen dozorčí rady Sazky.

Další skvělou zprávou pro tento závod jsou již potvrzené špičkové týmy v čele s obhájcem vítězství posledních dvou ročníků tým BikeExchange (doposud Mitchelton Scott), z něhož loni triumfoval v jednotlivcích Danien Howson. Jinak se startovní listina v současné době coronavirové ladí a pořadatelé věří, že mohou očekávat vynikající konkurenci, která doposud na českých a moravských silnicích nebyla.

Letošní trasa SAZKA Tour bude 731 km dlouhá s převýšením 12600 m a je situována do regionů Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Zlínského kraje. Trasa je protkaná divácky atraktivními místy, na nichž leží horské a sprintérské prémie. Ve světovém pelotonu například již dobře známé Dlouhé Stráně, Červenohorské sedlo, Videlský kříž, Ecce Homo, Pustevny a Bumbálka. Zajímavostí je, že poprvé v dějinách SAZKA Tour bude cíl na kopci přečerpávající elektrárny Dlouhé stráně. Toto nejtěžší stoupání v České republice závodníci absolvují během závodu dvakrát.

Na SAZKA Tour bude startovat pouze 20 týmů, které dle rankingu UCI a aktuální formy vybere management závodu. Celkem bude 140 startujících, nejlepších vybraných sedmičlenných světových a českých profesionálních cyklistických družstev z World týmů, Pro Continentálních týmů a národních výběrů složené ze závodníků věkové kategorie Elite a U23.

SAZKA Tour je jediný cyklistický etapový závod tohoto významu v České republice, který se koná každoročně v srpnu. Postupem času začala SAZKA Tour mezi cyklistickými závody v Evropě ve své prestiži stoupat a s přibývající popularitou byla trasa prodlužována. Dnes patří k velmi důležitým cyklistickým závodům v Evropě. Závod je součástí UCI Europe Tour, což znamená, že soutěžící musí mít licenci UCI (Světové cyklistické federace). Pořadatelem SAZKA Tour je společnost TTV Sport Group CZ a Czech Cycling Tour s.r.o.

Stejně jako v ročníku 2020, tak i letos bude oficiálním dopravcem závodů SAZKA Tour společnost Best of British Cars - Jaguar Land Rover Ostrava. Velké poděkování patří společnosti Sazka a.s., státním institucím, které finančně přispěly na realizaci akce, Národní Sportovní Agentuře, Czech Tourism, Olomouckému kraji, Moravskoslezskému kraji, statutárnímu městu Frýdek-Místek, městu Uničov, městu Štemberk a městu Šumperk.


SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterijní služby, zejména největší mobilní virtuální operátor v České republice SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží nebo prodej vstupenek. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. jednak prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 200 prodejními místy rozmístěnými po celé České republice, ale také online na herním portále www.sazka.cz. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech. SAZKA a.s. je součástí mezinárodního loterního holdingu Sazka Group (patří sem rovněž podíly v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria). Více na www.sazka.cz a www.kkcg.eu.