Letošní první sezóna v dresu týmu Deceuninck - Quick-Step se Josefu Černému vydařila. Uznal to i belgický tým a prodloužil s českým závodníkem smlouvu do konce roku 2023. Černý sice nezískal žádné vítězství na mezinárodní scéně, ale byl platným členem týmu. Na Okolo Baskicka dojel společně s týmovým kolegou Mikkelem Honorém pro etapové vítězství a na Vueltě zazářil v časovkách a pomohl k několika etapový triumfům. 

"Myslím, že jsem měl celou sezónu dobrou formu. V Baskicku jsem nevyhrál, ale beru to i jako své vítězství. S Mikkelem jsme to zvládli skvěle a projeli cílem společně. Také mám hezké vzpomínky na český šampionát v časovce a na Vueltu, kterou jsem jel poprvé v životě," říká současný mistr republiky v individuální časovce.

"Pořád se ještě můžu zlepšit takticky a můžu ziskat víc zkušeností. Chci prostě hodně závodit a vyhrávat s Quick-Stepem co nejvíc. Vítězný duch je zde skvělý. Všichni, závodníci i personál, jsou vždy motivováni na 100 procent. Vyhráli jsme žebříček UCI a také v počtu vítězství. Dokázali jsme, že jsme nejlepší a jsem rád, že tu zůstanu další dva roky," dodává Černý.

Patrick Lefevere si svého českého závodníka váží. S českými cyklisty ma výborné zkušenosti, Zdeněk Štybar stále patří k lídrům Quick-Stepu a Petr Vakoč a Tomáš Konečný také v minulosti vítězili v dresech jeho týmů. Černý na jejich spolupráci navazuje velmi dobře. "Josef se drží nohama na zemi a přitom má v sobě obrovský motor. Dokáže táhnout peloton, útočit v úniku a také je skvělý časovkář. Společně se pokusíme využít jeho schopností tím nejlepším způsobem."