V pelotonu opět nebyla dost velká vůle spolupracovat a snažit se dostihnout dlouhý únik a proto sprinteři závodnili pouze o sedmé místo za vedoucí šesticí uprchlíků. DLouhý únik se vytvořil po 50 kilometrů dlouhém boji v úvodu etapy a podařilo se to sedmi cyklistům, kterými byli Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl), Warren Barguil (Arkéa Samsic), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen), Bruno Armirail (Groupama - FDJ), Pierre Rolland (B&B Hotels - KTM), Victor Lafay (Cofidis) a Valentin Ferron (TotalEnergies). 

V pelotonu se do práce nechtělo týmu Jumbo - Visma, vedoucího závodníka Wouta van Aerta. Do stíhání se proto pustil tým EF Education - EasyPost, ale nizozemský celek se musel později přidat. Náskok uprchlíků nebyl příliš velký, 120 kilometrů před cílem to bylo 3:45, ale jezdci Jumba moc nedřeli a 85 kilometrů před cílem ztráceli už 4:20.

58 kilometrů před cílem z čelní skupiny odpadl Armirail a tempo pelotonu začal udávat tým Trek - Segafredo. Jenže ani americký celek nebyl ve stíhání moc úspěšný, peloton během 30 kilometrů stáhl jen minutu a 24 kilometry před cílem měli uprchlíci k dobru 2:40. A bylo už jasné, že tentokrát se nebude dojíždět hromadně. Uprchlíci měli čas taktizovat a jejich nások proto v posledních kilometrech rychle klesal, ale dostiženi už být nemohli. 4 kilometry před cílem zaútočil Bouchard, ale soupeři byli pozorní a jeho pokus pokryli.

Šestice na čele vjížděla do posledního kilometru etapy společně. Čtyřiadvacetiletý Ferron překvapil kolegy ostrým nástupem, Bagioli se sice pokusil jeho útok zachytit, ale marně, Ferron se stále vzdaloval a s přehledem si dojel pro největší vítězství své kariéry a první vítězství v Evropě a na úrovni WorldTour. Druhý skončil Rolland a třetí Barguil. Peloton zkrátil odstup na 32 sekund a nejrychlejší byl Juan Sebastian Molano (UAE Emirates). Kolumbijec byl později vyloučen ze závodu. Záběr televizní kamery z vrtulníku totiž odhalil, že v záchvatu vzteku udeřil Huga Pageho (Intermarché - Wanty Gobert).   

V celkovém pořadí se nic nezměnilo. Van Aert vede s náskokem 1:03 před Mattiou Cattaneem (Quick-Step Alpha Vinyl) a vede také bodovací soutěž. Rolland si díky ziskům v dlouhém úniku polepšil ve vrchařské soutěži. Nyní má 29 bodů a náskok 21 bodů. Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) zůstal nejlepším jezdcem do 25 let.